SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amacımız Bağcıyı Dövmek Değil"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirme sonrasında kapatılmaması için fabrika önünde yapılan basın açıklamasında üzüm dağıtıldı. Üzüm dağıtımıyla ilgili olarak  "Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir" denildi.
 
Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Pankobirlik Malatya Şube Başkanı Celal Şerefhanlı, Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Besiciler Birliği Başkanı Ramazan Kırma, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Aydın ve ilçe ziraat odası başkanları ile birlikte hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, fabrikaya talipli olduklarını söyledi.
 
Malatya ekonomisine yıllık 200 milyon TL geritirisi olduğu belirtilen Malatya Şeker Fabrikası'yla ilgili konuşan Polatbaş, fabrikanın geçen yıl 5 milyon 814 bin 134 TL kâr ettiğini söyledi. Polatbaş,  "Çiftçinin malı olan bu tesisin amacı dışında kullanılmaması için kanuni yollardan sonuna kadar işin takipçisi olacağız.Özelleştirmeye karşı değiliz ancak Malatya Şeker Fabrikası'nın da Sümerbank ve Tekel fabrikalarının akıbetine uğramasından korkuyoruz. İhaleye, amacı dışında kullanılamaz ibaresi eklenmelidir. Fabrika amacı dışında özelleştirilirse bu Malatya'ya ihanettir. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Fabrikanın işletilmesine talibiz. Amacı dışında kullanılmaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.  Katılımcılara ve basın mensuplarına üzüm ikram edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız