SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amacımız Birlik Vurgusu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:22:25
A- A+ PAYLAŞ

Bursa Ankaralılar Derneği Başkanı Halim Konuk ile Bursa Adıyamanlılar Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Alp, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette yapılan konuşmalarda, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekildi. 

Ziyarette yapılan konuşmalarda, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekildi. Ziyarette konuşan Bursa Adıyamanlılar Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Alp, “Öncelikle bu imkanı bize tanıyan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkürler ediyorum. Biz 32 il derneği olarak Bursa’da faaliyet gösteren Bursa İl Dernekleri Federasyonu olarak buraya geldik. Malatya’yı geziyoruz. Malatya’nın güzelliklerini görüyoruz. Bu güzellikleri gideceğimiz yerlere taşıyacağız. Bizler doğduğumuz yerler ile doyduğumuz yerler arasında köprü vazifesi üstlenen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Amacımız birlik, beraberlik ve bütünlük vurgusu yapmak. Bu zor süreçte bunları toplumda daha da çok aşılatmak” sözlerini kaydetti.

Bursa Ankaralılar Derneği Başkanı Halim Konuk ise, “Malatya’ya geldik yakın ilgiyi gösteren başkanlarımıza ve ilgili memur arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Malatya’ya gelmeden önce benim ve benim gibi düşünen Bursa’da yaşayan birçok yakınımız, arkadaşımız yanlış bir algı içerisindeydi. Malatya sanki bir Tunceli veya Hakkari gibi; oradaki olaylar sanki Malatya’da da varmış gibi düşünüyorlar. Ben de öyleydim. Ancak buraya gelip, burayı gördükten sonra, buradaki insanların bize karşı ilgisini gördükten sonra, o terörün olduğu illerle hiçbir alakasının olmadığını gördüm. Anadolu’muzun güzel bir köşesi burası. Gittiğimizde Malatya hususundaki yanlış algıyı anlatmak için bir köprü vazifesi yapacağız. Malatya hakikaten çok güzel bir yer. O kadar güzel yerel hizmetler var ki; Malatya çok temiz bir yer. Temizlik hizmetleri çok güzel, yapılaşması güzel, planlaması güzel, yani yerel yönetimler gerçekten burada güzel çalışmışlar. Bizde inşallah burada gördüğümüz bazı şeyleri Bursa’mızda yakın olduğumuz kişilere, yöneticilere anlatarak, Malatya’nın güzelliklerini, buranın değerlerini oraya taşımaya çalışacağız” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yurdumuzun değişik yerlerinden gelip bizleri ziyaret etme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim. Bursa’daki hemşehri derneklerinin yöneticileri olarak sizleri burada görmekten, burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Özellikle Bursa’da hemşehri derneklerinin bu denli yoğun olması ve bu derneklerin birlik beraberlik içinde Anadolu’nun değişik şehirlerini ziyaret etmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bir kere sivil toplum örgütleri ve hemşehri dernekleri veya diğer sosyal tarafların bir şehirde olması ve aktif olması, o şehrin dinamikliğiyle özdeş bir yapıdadır. Metropol şehirlerde hemşehri dernekleri aynı zamanda o şehrin değerlerine bir katma değer katar. O şehrin barış ve huzuru için genel kültürü açısından ve de genel güvenliği açısından önemli bir kazanımdır. Özellikle oradaki hemşehrilerimizin dernekleşmesi de bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Şu olguyu da unutmamamız gerekiyor. Doğduğumuz yer burası veya Anadolu’nun başka bir şehri. Ama doyduğumuz yere de ihanet etmemiz lazım” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız