SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amacımız Bölge Şehri Olmak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:40:46
A- A+ PAYLAŞ

Atatürk’ün Malatya’ya ilk gelişinin 83. yıl dönümü nedeniyle çeşitli kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Atatürk’ün Malatya’ya ilk gelişinin 83. yıl dönümü nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na; Vali Vasip Şahin, Garnizon Komutan Vekili 7’nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Darendeli, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Milliyetçi Hareket Partisi ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından çelenkler sunuldu.

Çelenklerin sunulmasından sonra tören sunucusunun daveti üzerine 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve ardından saygı duruşuna müteakip askeri bando eşliğinde öğrenciler ve törende hazır bulunanlar tarafından İstiklâl Marşı söylendi.

‘Anıt Şeref Defteri’ Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu tarafından yazıldı ve yazılanı Mumcu okudu.

Mumcu, “Amacımız, 83 yıl önceki ziyaretinizde yapmış olduğunuz önemli ve feyizli şehir vurgusuna layık olmak üzere Malatya’mızı alt ve üstyapısı ile birlikte bütün kentsel sorunları asgari düzeye indirmiş bir bölge şehri konumuna getirmektir. Büyük şehir ile taçlanmış olan Malatya’mızı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda yarınlara hazırlamanın heyecanındayız” ifadelerini kullandı.

Atatürk Müzesi Gezildi

Atatürk’ün Malatya’ya ilk gelişinin 83. yıldönümü nedeniyle Atatürk Müzesi gezildi, konferans düzenlendi.

Malatya Halk Eğitim Merkezi yanındaki Atatürk Müzesi’nin gezilmesinden sonra Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda konferans düzenlendi.

Buradaki programa; Vali Vasip Şahin, Garnizon Komutan Vekili 7’nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Darendeli, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, bazı daire müdürleri, askeri ile mülki erkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, “Gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda ülkemizin dünya devletleri arasında yerini alması için hepimize büyük görevler düşüyor. Tarihimizi bilim ve akıl süzgecinden geçirerek, bundan sonra da cumhuriyetimizin kıyamete kadar yaşaması arz ve ümidini taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Battalgazi Anadolu Lisesi öğrencileri Arif Oğuz İner ve Gizem Birhanlı şiirler okudu.

Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni Erkan Erdoğan tarafından ‘Malatya ve Atatürk’ konulu konferans sunumu gerçekleştirilmesiyle buradaki program sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız