SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amacımız Gençlerimizi Bilinçlendirmek"

0
Güncellendi - 2019-04-01 02:53:45
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilay Malatya Şubesi ve İnönü Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu tarafından ‘Benim Kulübüm Yeşilay" Projesi kapsamında Hanımın Çiftliği 100.Yıl Atatürk İlkokulu ziyaret ederek, resim, sunum ve afiş etkinlikleri ile bağımlılık konularında bilgiler vererek bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma etkinliği gerçekleştirildi.

Battalgazi Kültürtepe Mahallesi'ndeki Hanımın Çiftliği 100. Yıl Atatürk İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Yeşilay Cemiyeti Malatya Şube Başkanı Dr. İbrahim Keleş, Okul Müdürü Ramazan Gezek, İnönü Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu gönülleri katıldı.

Bulut, "Bağımlılıkla mücadelede önemli"

Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut etkinliğin açılış konuşmasında; “5 Mart 1920 yılında kurulan Yeşilay kurulduğu günden beri ülkemizde zararlı alışkanlıklarla ilgili faaliyetler yürütmüş ve bu son zamanlarda bağımlılıkla ilgili en büyük sorunumuz olan teknoloji bağımlılığıyla ilgili bir faaliyeti başlatması bizler için önemli bir katkıdır. Çünkü eğitimin önündeki engellerden bir tanesi bu zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıktır. Teknoloji bağımlılığı şuan gençlerimiz ve çocuklarımız üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır. Yürütmüş oldukları çalışmalardan dolayı şube başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür çalışmaların ülke geneline yayılarak, bağımlılıkla mücadelede önemli bir katkı sağlamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Dr.Keleş, "Başarılı bir şekilde yaptık"

Yeşilay Cemiyeti Malatya Şube Başkanı Dr. İbrahim Keleş ise, “Malatya Yeşilay Şubemiz ve İnönü Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğuyla birlikte Hanımın Çiftliği 100. Yıl Atatürk İlkokulumuzda ‘Benim Külübüm Yeşilay’ projesini uygulamaktan keyif alıyoruz. Bugün İnönü Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğundan 20 genç kardeşimizle bağımlılıkla mücadele kapsamında çocuklarımıza bilinçlendirme, farkındalık oluşturma amaçlı faaliyetimizi yürütüyoruz. Bu faaliyetimizi daha önce Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulunda çok keyifli ve başarılı bir şekilde yaptık. Burada da başarılı bir farkındalık oluşturacağız inşallah. Bu faaliyetlerde amacımız önleyici, koruyucu faaliyet oluşturarak, bağımlılığa daha bulaşmadan gençlerimizi bilinçlendirmek farkındalık oluşturmak. Gençlerimizi spora, kültürel ve sosyal faaliyetlere yönlendirerek, bağımlılıktan keyif almadan daha sağlıklı, yasal, legal zevkler oluşturmayı amaçlıyoruz. İnşallah Malatya’mızda bu faaliyetlerimiz devam edecek. Destekleri ve katkılarından dolayı idareci ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Gezek, "Okulumuza çok faydalı oldu"

“Yeşilay Cemiyetimizin okulumuzda düzenlemiş olduğu etkinlikten dolayı Yeşilay Malatya Şubesi ve Genç Yeşilay Topluluğuna teşekkür ediyorum." diyen 100. Yıl Atatürk İlkokulu Müdürü Ramazan Gezek ise,"Okulumuza çok faydalı oldu. Çocuklarımıza farkındalık oluşturma etkinliği eğlenceli ve keyif verici oldu.” dedi.

Baddal, "Etkinliklerimiz devam ediyor"

Benim Kulübüm Yeşilay proje koordinatörü Tuğce Baddal ise, “İnönü Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu olarak ilkokul ortaokul lise ve üniversite öğrencisi arkadaşlarımıza farkındalık oluşturmak için yaptığımız etkinliklerden birini de bugün gerçekleştirdik. Üniversite arkadaşlarımızla yaptığımız bisiklet turu konferans ve seminerler, çeşitli liselere gidip yaptığımız seminerler gibi bugün de Hanımın Çiftliği 100.Yıl Atatürk ilkokulunda 3 ve 4. Sınıf arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Onları her türlü bağımlılık hakkında bilgilendirdik ve çeşitli hediyeler dağıttık.Henüz sigara, alkol, teknoloji ve madde gibi bağımlılık yapan alışkanlıkları olmayan arkadaşlarımızın ileride de bağımlı olmaması için etkinliklerimiz hız kesmeden devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız