SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amacımız İnsana Dokunmak"

0
Güncellendi - 2017-01-04 17:16:54
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2016 yılında 2 sempozyum, 4 panel, 10 konferans, 297 seminer, 20 müzikal etkinlik, 25 teatral etkinlik, 30 sergi, 5 kitap basımı, 1 ulusal resim yarışması, 3 spor etkinliği, 9 eğitim merkezi, 1 nezaket okulu etkinliği gerçekleştirdiklerini, bu etkinliklerden 93 bin kişinin yararlandığını belirterek “ Büyükşehir Belediyesi olarak, alt yapı ve diğer hizmetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel diğer hizmetlerle amacımız insana dokunmak, insanı kucaklamak” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve bazı daire başkanları ile basın toplantısı düzenleyerek, 2016 yılında gerçekleştirilen kültürel faaliyetler ile 2017 yılında yapılması planlanan sanatsal etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Bir şehrin gelişmesinin sadece fiziki yatırımlarla sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Başkan Çakır, temel hedeflerinde birinin Malatya’yı bir kültür şehri yaparak insana ulaşmak olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri 2009 yılından sonra Sanat Merkezi, Sanat Sokağı, çok amaçlı sosyal tesisler, külliyeler, semt konakları, gençlik merkezi gibi tesisleri kente kazandırdıklarını kaydeden Çakır “Bu etkinliklere katılanların çoğu belki de ilk defa bir sosyal aktivitenin içerisinde yer alıyor. Merkezde yaptığımız tesislerin daha kapsamlısını ilçelerimizde yapıyoruz. Doğanyol hazır, Yazıhan devam ediyor, Kuluncak’ın projesi hazır, Erkenek ihaleye çıkarıldı. Darende, Doğanşehir ve Akçadağ’da proje çalışması yapılıyor. Bu çalışmalarımızı bütün ilçelere yayacağız. Malatya son yıllarda bu alanda çok ciddi mesafeler aldı. Onbinlerce insanımız buralardan istifade ediyor. Çıtayı daha da yükselterek bütün insanımızı bu aktivitelerin içerisine almak en büyük hedeflerimizin içerisinde” diye konuştu.

407 etkinliğe 93 bin kişi katıldı 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 2016 yılında düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikler ile ulaşılan katılımcı sayılarını açıkladı. Başkan Çakır, 2016 yılında 2 sempozyum, 4 panel, 10 konferans, 297 seminer, 20 müzikal etkinlik, 25 teatral etkinlik, 30 sergi, 5 kitap basımı, 1 ulusal resim yarışması, 3 spor etkinliği, 9 eğitim merkezi, 1 nezaket okulu etkinliği ile toplamda 93 bin kişiye ulaşıldığını kaydetti.

“2017 daha da zengin etkinliklerle geçecek”

 Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılında kültürel ve sanatsal etkinliklerinin artarak devam edeceğini vurgulayan Başkan Çakır, sempozyum, panel, konferans, seminer, tiyatro, sergi, konser-dinleti, söyleşi, yarışma, festival-fuar ile çok sayıda kitap basımı yapacaklarını ve bu etkinlikleri yine ilçelerde de gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

“Film festivalini yapacağız”

Başkan Çakır, toplantı sonrasında basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı.  Çakır, Malatya Film Festivali ile ilgili bir soruya “Film festivalini bu yıl da Valiliğimiz ile birlikte yapacağız.  Diğer ilçe belediyelerimizi de belki katacağız. Ama daha sonra ev sahipliğini tümden belediye olarak biz alır mıyız bilemiyorum.  Ama bu yıl festivali yapacağız” diye yanıtladı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • KML (7 yıl önce)
    Evet iyi dokunduruyosun, sadece dokundursaniz iyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Buyuksehır olduğumuz halde maddi gücümüz olduğu halde normal basit bır beledıyenın bıle yapacağı bır sıstemı (raylı sıstemı yerine elektrık ki koruklu otobüs yaparak) Malatya ya yapıp şehrin gelecegını mahvvettınız ve ıyı bir dokunuş yaptınız halka TSK ler!
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan karaçam (7 yıl önce)
    çok doğru insanlara iyi dokunuyorsunuz. emlak vergilerini 10 kat artırıp bize dokundunuz. modern soyguncular.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim Şennur (7 yıl önce)
    Kültürel ve sosyal belediyecilik anlamında gerçekten güzel işler yapıyorsun ÇAKIR başkan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar sessizce (7 yıl önce)
    Peki ya susuzluk?
    0
    0
    Yanıtla