SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amacımız Kentimizi Daha Yaşanabilir Bir Kent Yapmak"

0
Güncellendi - 2017-05-18 05:07:04
A- A+ PAYLAŞ

  • Karakavak Kent Parkı Fikir Proje Yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Karakavak Kent Parkı Fikir Proje Yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde düzenlenen ödül törenine, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcıları, İnönü Üniversitesi bölüm başkanları, bölüm hocaları ile yarışmaya proje sunan öğrenciler katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Bülent Yılmaz yaptığı konuşmada; “Bizim için anlamlı bir gün. Öğrencilerimizin yapmış olduğu projeler bugün burada ilgililerin beğenisine sunulmakta. Büyükşehir Belediyemiz 270 dönümlük bir alanı Karakavak Kent Parkı olarak düşünmekte. Malatya için çok önemli olan bu alanı Malatya halkının hizmetine sunabilmek için öğrencilerimiz ile birlikte çalışarak çok güzel projeler hazırladık. Karakavak Kent Parkı Fikir Proje yarışmasına 41 öğrencimiz 20 proje hazırlayarak katıldılar. Hazırlanan projeler hem bizim için hem de Malatya için önemli projeler. Büyükşehir Belediyemiz ile daha öncede bazı projelerde birlikte çalıştık. Bundan sonra da birlikte çalışmayı arzu etmekteyiz” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay ise “Büyükşehir Belediyemizin Karakavak Kent Parkı için hazırlanan ve her biri birbirinden güzel olan 20 proje burada sergilenmektedir. Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen bütün öğrencilerimizi kutluyorum.

İnönü Üniversitesi olarak Büyükşehir Belediyemiz ile çok yakın ve güçlü bir diyalog içerisinde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz Üniversitemizin bütün projelerine destek vermekte. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a ve bütün ekibine çok teşekkür ediyorum. Biz de Üniversite olarak bu dönemde bütün birikimimizle şehrimizin ve Büyükşehir Belediyemizin yanında bize düşen bir vazife varsa birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyorum. Öğrencilerimizin bu projelerini böyle bir ortam oluşturarak değerlendirdikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada, Üniversite ile birlikte gerçekleştirdikleri işbirliğinin bir örneğini daha düzenlenen fikir yarışmasıyla gösterdiklerini söyledi. İnönü Üniversitesinin son dönemlerde kent ile uyumu, birlikteliği, birlikte proje ve fikir üretme noktasında ciddi bir gayreti olduğunu belirten Başkan Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak Üniversite ile her alanda işbirliği yapmaya gayret gösterdiklerini dile getirdi. Çakır, “Bu kente katkı sağlayacak, insana dokunabilecek projelerde birlikte çalışmak, birlikte proje üretmek önemli. Bugün birbirinden kıymetli öğrencilerimizin güzel emeklerini burada görüyoruz. Amacımız kentimizi daha yaşanabilir bir kent yapmaktır. Yapmış olduğumuz her projenin bir sanatsal yönünün, bir farkındalığının olması lazım. Bunun için de emek ve çaba sarf etmek gerekiyor.

Hazırlanan projelerin hem mimari acıdan hem de işlevselliği bakımından kente değer katması gerekiyor. Temel amacımız öğrenci kardeşlerimizin eserlerine ve projelerine güzel fikirlerini yansıtmaları. İnşallah bu kente değer katacak güzel bir parkı oluştururuz. Karakavak Kent Parkına gelen insanlar dinlenme ve eğlenmelerinin yanı sıra eğitim, kültür ve sportif ihtiyaçlarını da bu parkımızda karşılama imkânı bulurlar. 270 dönüm alanın çok iyi değerlendirilmesi lazım. Burada çok güzel eserlerin, düşüncelerin ve fikirlerin olduğuna inanıyorum. Kent için bu yaklaşımlarından dolayı başta Rektörümüz olmak üzere bölüm hocalarına ve projeleri hazırlayan öğrencilerimize tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol tarafından dereceye giren projeler gezilerek öğrencilerden projeler hakkında bilgiler aldılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, düzenlenen fikir projesi yarışmasına katkılarından dolayı Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Doç.Dr. Bülent Yılmaz ile bölüm hocalarına birer plaket verdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Karakavak Kent Parkı Fikir Projesi yarışmasında; 1.olan projeye 2 tam altın, 2. olan projeye 1 tam 1 yarım altın, 3. olan projeye ise 1 tam altın ödül verildi. Ayrıca, yarışmaya katılan diğer proje sahiplerine de çeyrek altın hediye edildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Hasan (6 yıl önce)
    Çok şükür üniversiteden destek alınıyor. Vizyon projelerin akıbetini abuk subuk anketlere kurban etmeyin Başkan Bey. Doğru yoldasınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • ZiBETRA (6 yıl önce)
    Nereye yaşanır bir yapıyorsunuz! Turistler sokak müzikleri yapmaya geldi, utanmadan adamları tavuk gibi kovalayıp, dalga geçtiniz. O kadar Avrupa'ya veya İstanbul'a gidiyorsunuz hiç mi bu tür insanların yaptığı müzikleri görmediniz. 3-4 tane dandirik mimari ile modern kent olunmuyor maalesef.
    0
    0
    Yanıtla