SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amacımız Temiz Çevre'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Sürdürülebilir Çevre Bilincinin Oluşturulabilmesi Çevre Çalıştayı" ön hazırlık toplantıları başladı.

Malatya Belediyesi'nde Malatya Belediyesi'nin organizesiyle gerçekleştirilen Çevre Çalıştayı ön hazırlık toplantısına, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Alper Durak, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, İnönü Üniversitesinde görevli bazı akademisyenler ile bazı daire müdürleri katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalıştayın ön hazırlık toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının daha sağlıklı, yaşanabilir bir çevre oluşturmak olduğunu belirterek, bunun ilk adımının Çevre Çalıştayı'nı oluşturmak olduğunu, bu çalışmaların devamında ise amaçlarının Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte büyük çevre çalıştayını yapmak olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, "Yaklaşık 30 civarında temizlik aracını yenileyerek cadde, sokak ve parklarımızı temizliyoruz. Bununla birlikte Çevre Bakanlığımızla imzaladığımız protokolle şehirden 30 km. uzakta katı atık bertaraf tesisi kuruyoruz. 528 dönümlük alana 30 milyon TL tutarında bir tesis kurulacak. Projenin 10 milyon TL olan ilk etabı önümüzdeki aylarda ihale edilecek" dedi.
Çakır, "Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha temiz bir Malatya bırakabilmek çocuklarımıza bırakacağımız en iyi miras olacaktır. Bu nedenle bu toplantılarda çıkacak fikirleri, düşünceleri, projeleri, planlı bir şekilde hayata geçirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Alper Durak ise çevre problemlerinin sadece Malatya değil, Türkiye'nin de en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Hazırlanmış olan bu çalıştayı organize etmeniz çok güzel. Bu duyarlılığınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Gerek bilimsel konularda, gerekse de bilimsel çalışmalarda her türlü desteği vereceğiz. Herkesin bu konuya hassasiyet göstermesini temenni ediyorum. Bu çalıştayın ülke bazında örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Yardımcısı Yılmaz Yücekaya da, insanlarda çevre bilincinin oluşması için ön hazırlık toplantılarının ilkini gerçekleştirdiklerini, bu toplantıları çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarıyla da yapacaklarını söyleyip, konuyla ilgili sunum yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız