SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amaçları Üzüm Yemek Değil!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Ankara'da düzenlenen Alevi mitingi için, "Miting yapanların Alevilikle ilgisi yoktur, türkü festivali yaptılar, 'Alevilik İslam dışıdır' diyenlerin Aleviliği savunması abesle iştigaldir" dedi.

Meşeli, Alevi mitingi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, kendilerinin bu mitinge destek vermediklerini açıklayarak, "Bu arkadaşlarımız, 'Aleviler, Alevicilik İslam dışıdır" diyorlar. Bazı dernekler, "Alevilik İslam dışıdır' diyorlarsa, ben bunların toplantısına katılmam. Bu tamamen bir Alevi mitingi olmamıştır. Kürtçülük yapanlar da mitinge katılmıştır. Bir çok sanatçı da katılmıştı. Bu tamamen bir türkü festivaline dönüştürülmüştür. Miting tamamen Aleviliğin sorunlarını gündeme getirmemiştir"
dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması taleplerine sert bir şekilde karşı çıkan Meşeli, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı bir anayasal kurumdur. Biz kesinlikle karşıyız. Bunun kaldırılması Türkiye'de büyük kaosa neden olur. Bunların amacı üzüm yemek değil. Bağcıyı dövmektir. Haklı tarafları da yok değil. Cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması ve Cemevlerine devletin yardımcı olması taleplerine bizde katılıyoruz. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması talebine karşıyız. 'Alevilik İslam dışıdır' diyenlerin Aleviliği savunması da abesle iştigaldir. Mitingin tamamen bir alevi mitingi olduğu da doğru değildir. 'Alevilik İslam dışıdır' diyenlerin Aleviliği savunacaklarına biz inanmıyoruz. Bizim 'Alevilik İslam dışıdır' diyenlerle birlik beraberlik içinde olmamız mümkün değildir. 'Alevilik İslam dışıdır' diyenlerin Aleviliğe sahip çıkmasına ne hakları var. Dehşet ve üzüntü verici bir durum. Buna ancak küçük çocuklar güler. Bu nedenle herkes, Aleviliğin yaşadığı sıkıntılara el atarak, Alevi kardeşlerimizin sorunlarına yasal çözüm bulmalı. 'Alevilik İslam dışıdır' diyenlere
siyasetçilerimizin bilinçli olmasını istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız