SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aman Dikkat!..

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Sağlık İl Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, hava koşullarının değişmesine bağlı olarak solunum yolu ve bulaşan viral ve bakterilere karşı vatandaşları uyardı. 
 
ÖNLEMLER ALINMALI 
 
Hastalıklara karşı alınması gereken önlemleri de belirten Doktor Zengin, açıklamasında,"  Havaların soğumaya başladığı son günlerde özelliklede bağışıklık sisteminde zayıflama gerçekleşebilir. Bu nedenle, önlem alıp bağışıklık sistemini güçlendirip mevsime özgü birçok hastalıklardan kendimizi koruyabiliriz. Hava şartlarına uygun giysiler seçilmeli hem terlemeyi hem de üşümeyi engelleyecek şekilde giysiler tercih edilmelidir. Bol sebze ve meyve tüketilmelidir. Sıvı alımını artırmanın da olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. Vücut direncini düşüren aşırı yorgunluk, alkol, sigara, az ve düzensiz uyku, düzensiz ve tek yönlü beslenme gibi etkenlerden uzak kalarak kendimizi koruyabiliriz. Soğukta insanların yağ ve karbonhidrat gereksinimleri artmakta olup diyetlerinde bu ihtiyaca yönelik düzenlemelerin yapılmasının yararı olacaktır." dedi. 
 
Toplu yaşam alanlarının sık sık havalandırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Dr. Zengin, açıklamasına şöyle devam etti; 
 
ORTAMLAR HAVALANDIRILMALI
 
"Toplu yaşam alanlarının sık sık havalandırılması, aksırma, hapşırma ve öksürme sırasında ağız ve burnun kağıt mendille kapatılması, grip olunduğunda tek kullanımlık kağıt mendillerin kullanılması ayrıca sık sık el yıkama birçok hastalıktan korunmanın temel prensipleri arasında gelmektedir. 
 
Gripten korunmanın en iyi yolu aşıdır. Bakanlığımız tarafından 65 yaş üstü kişiler, şeker, astım, kronik akciğer hastaları, kronik kalp damar sistemi hastaları gibi kronik hastalığı olanların ve huzur evi, bakım evi gibi ortamlarda yaşayanların grip aşısı ile her yıl aşılanması önerilmektedir. Yine aynı risk grupları için 5 yılda bir zatürre aşısı ile aşılanması önerilmektedir.
 
Hastalanan kişilerin özellikle çocuk, yaşlıların ve kronik hastalığı olanların zaman kaybetmeden bir sağlık kurumuna başvurarak hekim kontrolünden geçmeleri gerekmektedir.    "               
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız