SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aman, Rektör Düşmesin!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik Akçadağ ilçesinde incelemelerde bulundu.

Malatya'da eğitim veren Akçadağ Meslek Yüksek Okulu'nun Akçadağ'a taşınması için çalışmalar başladı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Akçadağ ilçesine giderek, meslek yüksek okulu için yer baktı.

Akçadağ ilçesinde davul zurna eşliğinde karşılanan Rektör Çelik, kendisi için kesilmek istenen kurbanı kestirmeyerek, Yetiştirme Yurduna bağışlanmasını istedi.

Yüzlerce vatandaş tarafından karşılanan Rektör Çelik, Akçadağ Kaymakamı Yüksel Kara'yı ziyaret ederek, Meslek Yüksekokulu'nun taşınmasını görüştü. Kaymakam Yüksel Kara, vatandaşların Malatya'da eğitim veren meslek yüksek okulunun Akçadağ'a taşınmasını çok istediklerini belirtti.

Kara, "Sayın rektörümüz meslek yüksek okulunun Akçadağ'a taşınması durumunu araştırmak için geldi. Zaten vatandaşın yoğun ilgisi meslek yüksekokulunun taşınmasının ne kadar istenildiğini göstermektedir. Umarız Akçadağ ilçesi için hayırlı olur" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, Akçadağ'a ne yapılması gerekiyorsa üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi. Meslek yüksek okulunun Akçadağ'a taşınmasının istendiğini belirten Çelik şunları söyledi:

"Ben ilkokulumu Akçadağ'da bitirdim. Onun için Akçadağlılara kendimi yakın hissediyorum. Akçadağ insanının dokusunu biliyorum. Akçadağ'a ne yapılması gerekiyorsa, üzerimize düşeni yapacağız. Akçadağ'a meslek yüksekokulunu taşımak için görüş alışverişinde bulunacağız. Alt yapı çok önemli. Alt yapısı uygun olursa, meslek yüksekokulunu buraya taşıyacağız."

Akçadağlıların kendisine gösterdiği yoğun ilginin sorulması üzerine Rektör Çelik, "Biz siyasetçi değiliz. Bu toplumun insanları ile barışık iseniz, bir şeyler verirseniz, tepeden bakmazsanız bu kadar ilgi ile karşılanırsınız. Vatandaşlarda sizi sever. Bizim üniversitenin kadro sorunu var. Önümüzdeki hafta mecliste görüşülecek. İnşallah kadro sorunu çözülecek. Kadro sorunun çözülmesi ile birlikte İnönü Üniversitesi'ni Türkiye'nin ilk 10 üniversitesi arasına koyacağız. Bunun için büyük çaba harcayacağız. Üniversitemize yurt dışından takviye yapacağız. Herkes kendi işini yapacak. Kimse kimsenin işine karışmayacak" şeklinde konuştu.

Daha sonra 1992 yılında temeli atılan ancak bir türlü bitiremeyen Akçadağ Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Rektör Çelik, "Burası muhteşem bir yer. Kültür ve Turizm Bakanımız 19 Aralık'ta Malatya'ya geliyor. Buranın İnönü Üniversitesi'ne devrini ileteceğiz kendisine. Bize devredildiği taktirde, 2009 yılı bütçesine alacağız ve 2010 yılında bitireceğiz. Ancak Akçadağlılardan ricam burası için hayırsever vatandaşlardan kaynak istesinler. Böyle olursa burayı en kısa zamanda bitiririz. Çünkü yazık günah buraya" diyerek, destek istedi.

Bu arada rektör henüz merdivenleri bulunmayan binadan, basamak olarak konulan kalaslara basarak inerken sendeleyince, koruma polisi ile eski bir polis olan Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar kendisine destek oldular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız