SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Amatör Futbolda Kupa Töreni

0
Güncellendi - 2016-10-05 01:59:52
Amatör Futbolda Kupa Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, Malatya amatör futbol liglerinde 2015-2016 sezonunda kategorilerinde şampiyon olan kulüplere kupaları verildi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen kupa takdim törenine Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat ile spor taban birliklerinin temsilcileri, kulüp başkanları, antrenör ve sporcular katıldı.

Törende konuşan MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, özlemini duydukları bir birliktelikte bir araya geldiklerini belirterek, amaçlarının kulüpler, taban birlikleri, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile bir arada bulunmak olduğunu ifade etti.

Özdemir, Malatya’da 2014 yılından bu yana büyük bir tesis seferberliği olduğu kaydederek, “Bu tesisleşme sadece futbol olarak değil, birçok branşta yapılıyor. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’ya teşekkür ediyoruz. Göreve geldiği günden beri Malatya’da amatöre çok büyük hizmetler yaptı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya’daki spor tesislerinin bir coğrafyasını çıkarttılar ve Malatya, son yıllarda çevre iller ve birçok ilden daha fazla yatırım aldı” diye konuştu.

Özdemir, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun Malatya’da 104 kulübün temsil edildiği bir üst kuruluş olduğunu da sözlerine ekledi.

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ise Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir ve yönetim kurulu üyelerine kupa törenini geleneksel hale dönüştürdükleri için teşekkür etti.

Malatya’nın tesis anlamında son yıllarda atılım içerisinde olduğunu kaydeden Eserdi, BAL takımlarının da Malatya’yı temsil noktasında hedef koyarak yollarına devam ettiğini belirtti.

“KARNENİZİ ELİNİZE VERİR, GÖNDERİRLER”

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı da amatör sporculuktan başlayarak 1976’den buyana Malatya amatör camiasına hizmet ettiğine dikkat çekerek, “Buralara kadar geldiğim için benim bir vazifem olarak, bu topraklara benim bir hizmet borcum olarak yapıyorum. Hiçbir zaman ‘acaba övgü duyarlar mı? Filan makamlara gider miyiz?’ gibi bir düşüncem yok, tamamen amatör ruhla devam ediyorum. Her ne kadar maaş alsak da ruhumuz hala amatör” dedi.

Fındıklı, tesisleşmede büyük hamleler yapıldığına dikkat çekerek, Malatya’nın her şeyin en iyisine layık olduğunu ve yapılması gereken işler olduğunu belirtti.

Amatör olmadan profesyonel olunmayacağını dile getiren Fındıklı, şunları söyledi:

“Her ne kadar şehrin dinamikleri, finansı, parası profesyonelin peşinden koşuyor ise de amatör olmadan profesyonel olunmaz. Hiçbir profesyonel sporcu gökyüzünden profesyonel olarak inmez. Mutlaka amatörün terli spor salonlarından, soyunma odalarından, futbolun tozunu yutmuştur. Öyleyse derhal bizim Türkiye’de amatör spor kulüplerini desteklemek, onları güçlendirmek gibi gerek tesisleşmede, malzemede, maddi destekte fonlar ayırarak, destekleme zorunluluğumuz var. Desteklemezseniz ne olur? İşte olimpiyatlar önünüzde, her dört yılda bir karnenizi elinize verir, gönderirler.”

Konuşmaların ardından İl Hakem Kurulu Başkanı Akın Kaan Öz tarafından ‘Değişen Futbol Kuralları’ hakkında bilgiler verdi.

Bilgilendirmenin ardından Malatya’da 24-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen İlk Yardımcı Eğitimini tamamlayan İlknur Keleş, Ceylan Kılıç, İrfan Özdemir, Metin Kanar, Ömür Dönmez, Turan Özdemir, Esad Fındıklı ve Fatih Yetiş’e sertifikaları verildi.

Programda son olarak 2015-2016 sezonunda şampiyon molan kulüplere kupaları takdim edildi.

Türkiye Kadınlar Futbol 3. Ligi’nde 7. Grubun birincisi Malatya Bayanlar Spor Kulübü, 1. Amatör Küme Şampiyonu İnönü Üniversitesispor, 2. Amatör Küme Şampiyonları 1932 Malatyagücü, Aruvan Belediyespor, Ataköyspor ve Akçadağspor, U-19 1. Ligi Şampiyonları Sanayispor ve Demirspor, U-19 2. Ligi Şampiyonları Malatyaspor, Malatya Fenerspor, Malatya Aile ve Sosyal Politikalarspor ile Malatya Galataspor, U-17 Ligi Şampiyonları Adafı Kartalspor ve Sanayispor, U-16 Ligi Şampiyonu Battalgazi Belediyespor, U-15 Ligi Şampiyonu Sanayispor, U-14 Ligi Şampiyonu Yeşilyurt Belediyespor, U-13 Ligi Şampiyonu Yeni Malatyaspor kupalarını aldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

amatör2

amatör1

amatör3

amatör4

amatör5

amatör6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ahlatvali (7 yıl önce)
    bla bla bla..... oh ne güzel körler sağırlar birbirini ağırlar... ama olan yine malatya nın gençlerine oluyor, mikrofonu eline alan konuşuyor ama gerçeklerin hiç de anlatılanlar gibi olmadığı, hem gençlik spor kurumu hem de amatör spor kurulları(kendi deyimleri ile taban birlikleri ? birlikteliği hiç görmedik ya !)malatya nın amatörünü bir adım dahi ileri götüremedikleri gibi hep geriye gidiyor.spor müdürünün 8 yıllık karnesini ne zaman eline verecekler merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla