SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Amatör Futbolun Şampiyonları

0
Güncellendi - 2016-06-12 03:02:58
Amatör Futbolun Şampiyonları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya amatör futbolda ligler tamamlandı. Büyük bir heyecana sahne olan 2015-2016 sezonuna hiç şüphesiz ki İnönü Üniversitesispor damgasını vurdu.

Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde sezon büyük bir heyecana sahne oldu. Ligde normal sezonun sona ermesinin ardından iki grupta ilk iki sırada yer alan İnönü Üniversitesispor (fotoğrafta), Hekimhan Belediyesi Girmanaspor, Doğanşehir Belediyespor ve 1966 Malatya Gençlik, Play-Off’ta mücadele etme hakkını kazandı.

BAL LİGİNE YÜKSELDİLER

Play-Off’ta 3 haftalık fikstürde oynadığı 3 karşılaşmayı da kazanan İnönü Üniversitesispor, grubu birinci tamamladı ve şampiyon oldu.

Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi’ni şampiyon tamamlayan İnönü Üniversitesispor, 44 Malatyaspor ile BAL Ligi için baraj maçı oynama hakkını da elde etti. Sarı siyahlılar, 44 Malatyaspor’u 2-0 mağlup etti ve BAL Ligi’ne yükseldi.

İKİNCİ AMATÖR ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde olduğu gibi Malatya 2. Amatör Büyükler Futbol Ligi de büyük bir heyecana sahne oldu.

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda (MASKF) sezon öncesi yapılan toplantıda, Malatya 2. Amatör Büyükler Futbol Ligi’nin 3 grupta oynanacağı ve bir üst lige 4 takımın yükseleceği kaydedilmişti.

Ligde normal sezonda A Grubunun birincisi 1932 Malatyagücü, B Grubunun lideri Arguvan Belediyespor ve C Grubunu birinci sırada tamamlayan Ataköyspor şampiyonluklarını ilan ederek, Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi’ne yükseldi.

Normal sezonun sona ermesinin ardından gruplarında ikinci sırada yer alan Akçadağspor, Hekimhanspor ve Karakavakspor Play-Off grubunda mücadele etme hakkını kazandı. Play-Off’u 4 puanla birinci sırada tamamlayan Akçadağspor’da bir üst lige yükseldi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

inönününiversitesispor

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız