SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Amatör Lige Renk Kattılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:47:46
Amatör Lige Renk Kattılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi, bu sezon farklı sonuçların yanı sıra renkli görüntülere de sahne oldu.

Her geçen yıl BAL (Bölgesel Amatör Lig) hedefiyle birlikte kadrolarını güçlendiren futbol kulüpleri, amatör liglere kalite getiriyor. Bu sezon BAL hedefiyle yola çıkan İnönü Üniversitesispor ile Demirspor, gerek performansları, gerek bünyelerinde bulunan futbolcuları, gerek mücadeleleri gerekse de birbirleri arasındaki mücadeleleriyle amatörün en renkli takımları olmayı başardı.   

-Baraj maçında takıldılar-

Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nin ilk kurulduğu sezonda yani 2010-2011'de BAL'da mücadele eden Demirspor, bu sezon Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi'nde İnönü Üniversitesispor'u yenerek, BAL Ligi için baraj maçı oynama hakkını kazanmıştı.

Amatör Küme'de normal sezonda B Grubu'nda mücadele eden ve 36 puanla zirvede yer alan demiryolcuların takımı, oynadığı 14 karşılaşmada 12 galibiyet, 2'de mağlubiyet almıştı.

İnönü Üniversitesispor ile şampiyonluk için 2 final maçı oynayan ve bu karşılaşmalardan galibiyetle ayrılan Demirspor, Malatya 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde şampiyon oldu.

BAL 3. Grubu 7. sırada tamamlayan Malatya Yeşilyurtspor ile baraj maçı oynayan ve 1-0 öne geçtiği karşılaşmayı 3-1 kaybeden demiryolcuların takımı, BAL Ligi hayalini bir sonraki sezona bıraktı. 

-İnönü Üniversitesispor hayal kırıklığı yaşadı-

Amatör kümenin en renkli takımı İnönü Üniversitesispor oldu. Kaliteli kadrosu ile sadece futbol oynamayı düşünen ve her amatör takıma örnek bir tablo çizen Üniversite takımı, 2. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi'ni namaglup şampiyon tamamlamıştı.

Bu sezon Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi'nde mücadele eden İnönü Üniversitesispor, A Grubu'nda mücadele ettiği normal sezonda 40 puanla zirvede yer aldı. 14 karşılaşmada 13 galibiyet, 1'de beraberlik alan üniversite ekibi, şampiyonluk için Demirspor ile final maçı oynama hakkını elde etti.

Futbolu ile her takıma örnek olan İnönü Üniversitesispor, BAL hedefine bir anlamda adım adım yaklaşmıştı ancak final maçları onlar için istedikleri gibi geçmedi. 

Final ilk maçında Demirspor'a 4-2 kaybeden İnönü Üniversitesispor, ikinci maçı da 2-0 kaybedince büyük hayal kırıklığı yaşadı. Amatör kümede ilk mağlubiyetlerini Demirspor karşısında alan üniversite ekibi, hem şampiyonluktan hem de BAL hayalinden oldu. 

-Bir zamanların efsanesi zor bir sezon geçirdi-

Bir zamanlar Süper Lig’de fırtına gibi esen ve dört büyükler için en zorlu deplasman arasında yer alan Malatyaspor, şuanda amatörde mücadele ediyor.

FİFA Disiplin Kurulu tarafından aldığı ceza nedeniyle amatörde mücadele etmesine rağmen transfer yapamayan sarı kırmızılı takım, aslında ibretlik bir çöküş hikayesini içerisinde barındırıyor.

1966 yılında Malatya amatör takımları Adafıspor, Hürriyet Gençlik, Çoşkunspor ve Akınspor’un birleşmesiyle kurulan Malatyaspor, görkemli günlerinden çok uzakta ayakta kalma mücadelesi veriyor.

2006 yılında Süper Lige veda eden Malatyaspor, şansızlıkların bir türlü peşini bırakmaması sebebiyle PTT 1. Lig’de de tutunamadı. 2. Lig’de geçirdiği sıkıntılı süreç ve maddi problemler nedeniyle 3. Lig’e düşen Malatyaspor, 3. Lig’de de kalıcı olmayı başaramadı.

Sarı kırmızılı takım yaşadığı şansızlıkların pençesinden kurtulmayı başaramazken, Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde geçmiş borçların sıkıntısını yakından hissetti. BAL 4. Grup’ta mücadele eden Malatyaspor, bir dönem takımda forma giyen Çek futbolcu Jiri Masek’in alacağı nedeniyle UEFA kararıyla küme düşürüldü. Bölgesel Amatör Lig serüveni kısa süren Malatyaspor, 2012-2013 futbol sezonunda Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde mücadele etmeye başladı. Sarı kırmızılı takım FİFA Disiplin Kurulu’ndan aldığı ceza nedeniyle dört transfer döneminde kadrosuna yeni oyuncu katamadı. Kadrosundaki mevcut futbolcularla yoluna devam etmeye çalışan efsane, dünyada eşine az rastlanacak bir çöküşü simgeliyor.

Yaşadığı zor günlerin ardından Malatya 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde mücadele eden sarı kırmızılılar, büyük umutlarla başladığı bu sezonda küme düşmeme mücadelesi verdi.

Bu sezon B Grubu'nda yer alan Malatyaspor, ligi 6. sırada tamamladı. Ligde 13 puan toplayabilen sarı kırmızılılar, 14 karşılaşmada 4 galibiyet, 1 beraberlik, 9'da mağlubiyet aldı. 

-BAL hayali onlar için erkenden bitti-

Amatör Küme'ye BAL hedefiyle başlayan bir başka ekip ise Tecdespor idi. Yeni yönetimi ve futbolcu kadrosuyla sezona başlayan kırmızı beyazlılar, hedeflerinin çok uzağında kaldılar.

Ligde istenen performansı gösteremeyen Tecdespor, B Grubu'nda Demirspor, Girmana Belediyesi İpekyoluspor ve Battalgazi Belediyespor gibi güçlü rakiplerle mücadele etti. 

Zorlu rakipleri karşısında BAL hayalini gerçekleştirmek isteyen kırmızı beyazlılar, 14 maç sonunda 29 puan toplayabildi ve 3. sırada yer aldı. 

14 maçlık periyotta sadece 9 karşılaşmayı kazanabilen Tecdespor, 3 karşılaşmayı kaybetti, 2 karşılaşmada ise berabere kaldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız