SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Amatör Spor Haftası

0
Güncellendi - 2018-10-09 18:16:23
Amatör Spor Haftası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Amatör Spor Haftası etkinlikleri renkli görüntülere sahne oluyor. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikle başlayan hafta boyunca çeşitli sportif müsabakalar oynanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri, Malatya'da da start aldı.

Malatya'da da sportif faaliyetler ile farkındalık oluşturarak insanların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spora yeni başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabakalar düzenlenmesi, başarılı sporcuların halka tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması amacıyla 14 Ekim'e kadar tarihleri arasında Amatör Spor Haftası Etkinlikleri düzenlenecek.

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Kapsamında Kernek Meydanı'ndan Kanalboyu'nu takiben Atatürk Spor Salonuna kadar yürüyüş yapılarak, haftanın açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine; Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Murat Kılınç, Gençlik Merkezleri Koordinatör Şube Müdürü Dr. Abdullah Doğan, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Memnune Denizhan, Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, Beydağı Gençlik Merkezi Müdürü Murat Hoca, Fırat Gençlik Merkezi Müdürü Şeyma Eryılamaz ile sporcular ve antrenörler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, "Bütün profesyonel müsabakalar ve sporcular müsabakalarına ve spor hayatlarına ilk önce amatör olarak başlarlar. Bütün milli takımlar, bütün olimpiyat takımları, bütün profesyonel lig müsabakaları dahil futbol, basketbol, voleybol ve diğer branşlar spora amatör olarak başlanıp daha sonra kademeler şeklinde ilerlenip elit sporcu profesyonel sporcu seviyesine ulaşmaktayız. Bu bakımdan olimpik ruhun  da profesyonelliğin de temeli amatörlüktür. Amatör branşlar olmadan, amatör sporcu olmadan, amatör antrenör olmadan profesyonellik olmuyor. Bu nedenle gerek Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapmış olduğumuz okul sporları çerçevesinde, gerekse Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve spor federasyonlarımızla il içi ve il dışı ve ulusal müsabakalar da amatör sporcular yarışmaktadırlar. Bildiğiniz gibi olimpiyatlarda da yine amatör sporcular yarışmaktadırlar. Şimdi buradan da bir yere gelmek istiyoruz. Amatör nedir? Zevk için, sevgi için o spora gönül verdiği için o sporu yapan kişi demektir. Para karşılığı yapan değil, para karşılığı olursa rayiç olursa bedel olursa bu profesyonelliktir. Fakat amatör deyince sıfır finans diye bir şey de yoktur. Amatör sporcularımızın da spor araç gereç, beslenme ve seyahat giderleri gibi masrafları bulunmaktadır. Bugün bu masraflar merkezde Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından karşılanmakta yerelde ise belediyeler ve kurum spor kulüplerimiz karşılamaktadır" dedi.

Hafta boyunca 12 branşta sportif etkinliklerin düzenleneceğini kaydeden Fındıklı, hafta sonunda ise ödül törenini gerçekleştireceklerini belirtti.

Fındıklı'nın konuşmasının ardından gerçekleştirilen jimnastik gösterisiyle açılış töreni tamamlandı.

Amatör Spor Haftası kapsamında gerçekleştirilecek olan sportif etkinlikler şöyle: 10 Ekim 16.00 Yeşiltepe Spor Salonu-Futsal. 10 Ekim 18.00 Satranç Merkezi-Satranç, 16.00 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Kortları-Tenis, 11 Ekim 16.00 Atatürk Spor Salonu-Voleybol, 12 Ekim-16.00 Yeşiltepe Spor Salonu-Hentbol. 13 Ekim 10.00 Tecde Spor Salonu-Masa Tenisi, 10.00 İnönü Stadyumu-Özel Sporcular Bocce, 15.00 İnönü Stadyumu-Okçuluk.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Edip (5 yıl önce)
    Güldürmeyin beni. Hangi sporcuya ne gibi bir destekleri olmuş acaba. Reklamdan başka icraatı olamayan kurum.
    0
    0
    Yanıtla