SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Amatör Spora İGM Desteği

A- A+ PAYLAŞ
 
 Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Genel Meclisi bütçesinden amatör spor kulüplerine malzeme desteği yardımı kapsamında 100 bin TL pay ayrıldığını bildirdi. 
 
Şavata, amatörlere yardımın sporun gelişmesi adına büyük önem taşıdığını belirterek, "Amatöre bütçeden 100 bin TL'lik bir pay ayırdık. Geçen yıl yaptığımız gibi malzeme yardımı düşünüyoruz. Amatör, sporun temelini teşkil ediyor. Sayın Valimiz ile konuştuğumuzda amatörlerin desteklenmesi konusunda hem fikir olduk. Bu anlamda da arkadaşlarımızla birlikte mecliste bütçemizin el verdiği bir miktarı ayırarak, amatörlerimize yardım edelim istedik" dedi.
 
Amatör ruhun geliştirilmesi gerektiğine de işaret eden Şavata, şunları söyledi: "Spor'un temeli amatördür. Amatörler eğitim yuvalarıdır. Buralara ehemmiyet verip, sporu güçlendirebiliriz. Türk sporunu, Avrupa'ya taşıyan bu gençleri, temel eğitim merkezleri olan amatörlerden çıkarmamız gerekiyor. Amatörlerde, fedakarca ve bireysel olarak destekleniyor. Aslında amatöre daha fazla destek verilmesi lazım. profesyonelliğin ne aşamaya geldiğini Türkiye'de son dönemde yaşanan olaylardan görüyoruz. Spor adına amatör ruhun desteklenip, geliştirilmesi gerekiyor." 
 
Şavata, semt sahalarının artırılması gerektiğini de vurgulayarak, "Yeşiltepe'de ikinci bir stadın yapılması amacıyla yer ayrılmıştı. O alan kullanılmıyordu. Bizde çiftçimizin hizmetine sunduk. Nitekim kaynaklar sağlanınca sahanın yapılması için çalışmalara başlandı. Malatya Belediyemize bu anlamda teşekkür ediyoruz. Amatör sporu yeni bir sahaya kavuşacak. Bu yeterli mi? Yeterli değil. Ben buradan Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisi'ne de seslenmek istiyorum; halihazırda imara açılacak yeni yerler
var. Buralara mutlaka spor tesislerinin imarda işlenmesi gerekiyor. Semt sahalarının artırılması gerekiyor" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız