SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amatöre Renk Kattık"

0
Güncellendi - 2017-04-18 02:11:21
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Belediyespor’un kulüp başkanı Kanber Yıldırım, Malatya amatörüne farklı bir anlayış getirdiklerini ifade ederek, “İki yıl içerisinde önce 2. Amatör Büyükler Futbol Ligi, arkasından da 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde şampiyon olduk. Tabi bu şampiyonluklar kolay gelmedi. Kolay bir iş değil, ilmik ilmik örülen bir emeğin sonucudur” dedi.

Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi’ni şampiyon tamamlayan ve BAL Ligi için İnönü Üniversitesispor ile baraj maçı oynayacak olan Arguvan Belediyespor, zorlu maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Üç yıl önce kurulan ve iki yıl içerisinde üst üste şampiyonluklar elde eden mavi beyazlılarda, hazırlıklar yoğun tempoda devam ederken, kulüp başkanı Kanber Yıldırım, takımı yalnız bırakmıyor.

“ÜÇ SENEYE İKİ ŞAMPİYONLUK SIĞDIRDIK”

Arguvan Belediyespor’un kulüp başkanı Kanber Yıldırım, Arguvan Belediyespor olarak üç yıl önce kurulduklarını anımsatarak, üç seneye iki şampiyonluk sığdırdıklarını kaydetti.

Yıldırım, amatör sporda ahlakın birinci planda geldiğini ifade ederek, “Belirli bir anlayışla amatör futbol liglerine katılmaya başladık. Spor amatörce yapılınca, amatörce de mücadele etmek gerekiyor. Sporculara yakışmayan durumlara girmeden yönetim, teknik heyet ve sporcularla birlikte sporun ahlakına uygun şekilde mücadele etmemiz bu başarıları getirdi. Amatör sporda ahlak birinci planda gelir, bizde bu doğrultuda mücadele ettik. Sporcularımızın centilmence, kardeşlik, dayanışma, arkadaşlık duygularıyla mücadele etmeleri ve bunu kalıcı hale getirmeleri için mücadele ettik. Bu duyguları yönetim olarak futbolcularımıza aşılamaya çalıştık ve başarı da bu anlayışın hayata geçmesiyle geldi” şeklinde konuştu.

“AMATÖRE RENK KATTIK”

Arguvan Belediyespor olarak Malatya amatör futboluna önemli bir hareketlilik ve farklı bir anlayış getirdiklerini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

“Kulüp olarak Malatya amatörüne renk kattık. Dolayısıyla da başarının yanı sıra spor camiasında da konuşulur hale geldik. Kulüp olarak iki yıl içerisinde önce 2. Amatör Büyükler Futbol Ligi, arkasından da 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde şampiyon olduk. Tabi bu şampiyonluklar kolay gelmedi. Kolay bir iş değil, ilmik ilmik örülen bir emeğin sonucudur.”

“BAL LİGİ’NE YÜKSELECEĞİZ”

Yıldırım, Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde elde ettikleri şampiyonluğun ardından BAL Ligi’ne yükselmek için İnönü Üniversitesispor ile baraj maçı oynayacaklarını belirtti.

BAL Ligi’ne yükselmek için mücadele edeceklerini dile getiren Yıldırım, “Hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz BAL Ligi’ne yükselmek. Teknik heyetimize ve futbolcularımıza güveniyoruz. Bu anlamda yoğun bir çaba ve emek sarf ediyorlar. Ben bu çalışmanın başarıyı getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

“TARAFTARLARIMIZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ OLDU”

Taraftarların takıma büyük bir destek verdiğini dile getiren Yıldırım, “Arguvan Belediyespor olarak Malatya amatörüne birde seyircilerin katkısını dahil etmiş olduk. Herkesin de bildiği gibi en çok seyircisi olan takım Arguvan Belediyespor. Taraftarlarımızda tüm güçleriyle ve olanaklarıyla takıma büyük katkı sağladılar. Hiçbir maçta takımımızı yalnız bırakmadılar, yanımızda oldular. Taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Baraj maçında da büyük bir kalabalıkla, bin kişilik bir taraftarın bizi destekleyeceğini umuyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Malatya düşmanı Üniversitespor yerine Arguvan'ın kazanmasını diliyorum, pazar günü Malatya'yı sevenlerin Arguvan'ın yanında yer alması lazım. Bölge takımlarına averaj takımı olan üniversitesporun Malatya'yı temsil etmemesi lazım. Kişisel husumetlerini Malatya futbolunun önünde gören bu takımın bu ligde olmaması lazım.
    0
    0
    Yanıtla