SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ambulans Bağışla Adını Yazdır'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:41:48
'Ambulans Bağışla Adını Yazdır'
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Sağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay, Sağlık Bakanlığı'nca kamu kurum ve kuruluşlarına hibe edilen ambulans ve hasta nakil araçlarına hayırsever adı yazılabilmesi için gidilen düzenleme kapsamında Malatyalı hayırseverleri ambulans hibe etmeye davet etti. 
Bakanlığın 'Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle kamu kurum ve kuruluşlarına hibe edilen ambulans ile hasta nakil araçlarına hayırsever adı yazılabilmesi konusunda düzenlemeler yapıldığını aktaran Sağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay, “Maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızı ilimize ambulans hibe etmeye davet ediyoruz. Sağlık Bakanlığımız tarafından hibe ambulans imkanı başlatılmıştır. Bu konu ile ilgili olarak maddi durumu iyi olan Malatyalı vatandaşlarımızı ilimize, ilçemize ambulans hibe etmeye davet ediyorum” dedi.
 
Hibe yapılacak ambulansın Sağlık Bakanlığı'nca yayımlanmış yönetmenlikte tanımlanan acil yardım ambulansı standardına uygun olması halinde kabul edileceğini belirten Umay, “Kamu kurum ve kuruluşlarına hibe edilen ambulanslarda Genel Müdürlüğün onayı ile her iki yan taraf ve arka kapı şerit alt bölümünde 20x50 cm ebatlarını geçmemek kaydıyla bağışta bulunan kişi, kuruluş veya bunların önerecekleri kişi ve kuruluşça bağışlandığına dair yazı ve ibare yer alabilir. Ambulansın üzerinde ismi yer alacak kişi veya kuruluşun daha önce yüz kızartıcı suçlardan hukuki yaptırımlarla karşılaşmamış olması gerekir. Hibe edilen ambulansın üzerinde bulunması istenilen ismin siyasi içerikli olmaması gerekmektedir. Sağlıkla ilgili ticari kuruluşların ambulans hibe etmeleri durumunda bu kuruluşların ambulans üzerinde yer almasını istedikleri yazı ve ibareler reklam amaçlı olmamalıdır” diye konuştu. 
 
Ambulans hibesinde bulunmak isteyen kurum, kuruluş ve şahısların Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün 0 422 336 3 777 nolu telefonundan detaylı bilgi alabilecekleri bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız