SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ambulans Rallisi ve Malatya Ekibi

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İlkyardım ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Antalya'da düzenlenen Uluslararası Ambulans Rallisi'ni, İzmir 112 ekibi kazandı. İlk 4'e girenlerin sıralaması açıklanırken, Malatya ekibinin bu sıralamada yeralmadığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgeye göre, Antalya'da 1-5 Kasım 2006 tarihleri arasında başarıyla sonuçlandı. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İlkyardım ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Antalya'da düzenlenen bu organizasyona Türkiye'nin dört bir köşesinden 400'e yakın sağlık çalışanının yanı sıra üniversitelerden ilgili bilim adamlarıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Sempozyumun hemen ardından Türkiye'de ikinci kez yapılan ambulans rallisini İzmir 112 ekibi ulusal ve uluslararası kategoride birincilikle tamamladı. Rallide Ankara 112 ekibi ikinci, İstanbul 112 ekibi üçüncü, Adana 112 ekibi dördüncü oldu.

Uluslararası kategoride Türkiye'yi temsilen İzmir 112 birinci, Çek Cumhuriyeti ikinci, Ankara 112 üçüncü, Polonya dördüncülük sırasını paylaştı. Ambulans rallisine Türkiye'den Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Eskişehir, Konya, Malatya, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Van, Diyarbakır 112 ekipleri ile Almanya, İtalya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Polonya'dan uzman hekimli ve ülkelerinde birincilik almış ekipler katıldı.

Toplam 18 ekibin iki gün gece, gündüz ve elverişsiz hava koşullarında yarıştığı ralli sonucunda hizmetin halka tanıtımı yanında, bu zor görevde çalışan personelin eğitimi ve motivasyonu ile uluslararası bilgi paylaşımı sağlandı. Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Coşkun ve Daire Başkanı Dr. Fazıl İnan'ın sempozyum ve ralli kapanış konuşmalarının ardından ralli ödülleri ve madalyaları sahiplerine verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız