SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ambulans Rallisi'nde Malatya da Var

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı’nın Antalya’da düzenleyeceği Ambulans rallisinde, Türk ve yabancı ekipler becerilerini yarıştıracak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar yaptığı açıklamada, Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Sempozyumu’nun 1-5 Kasım tarihleri arasında düzenleneceğini, Bakanlıkça sürdürülen çalışmaların, düzenlenecek bu sempozyumda her yönüyle tartışılacağını bildirdi.

Sempozyuma Avrupa ülkelerinden ve Türkiye’nin pek çok ilinden katılacak konuşmacı ve katılımcıların, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri alanında kendi deneyimlerini ve daha sağlıklı bir ortamın yaratılması için yapılması gerekenleri bilimsel olarak açıklayacaklarını ifade eden Ünüvar, sempozyumun devamında Türkiye’de yapılacak olan Ambulans Rallisi ile yarışmaya katılan yerli ve yabancı ambulans ekiplerinin eğitim ve motivasyonlarının ölçüleceğini bildirdi.

AMBULANSLARDA TELEFON YASAĞI

Bakanlığın düzenleyeceği Ambulans Rallisi’nin özellikleri şöyle:

-Ambulans Rallisi bir hız yarışı değildir. Bu ralli ile, ambulans ekiplerinin belirlenen tıbbi ve etik kurallar içerisinde sportmence yarışması, beceri eğitimi, ekip motivasyonun sağlanması ve ambulans hizmetlerinin tanıtımı sağlanacak.
-Yarışmacı ekipler, yarışma alanlarına konvoy halinde, eskort eşliğinde ve hız kurallarına uyarak gidecek. Bu uygulama şehir turunda da geçerli olacak.

-Yarışma sırasında yarışmacı ekipler kendilerine tahsis edilen telsizler dışında herhangi bir iletişim cihazı (Mobil telefon, çağrı cihazı vb.) kullanamayacaklar. Aksi halde etap puanları (0) olarak yazılacak. Tekrarı halinde ise yarışmadan ihraç edilecekler.

YABANCI EKİPLER İÇİN PERSONEL ÖZELLİĞİ ARANMAYACAK

-Ralli ekipleri, ulusal ekipler için bir hekim, bir paramedik ve bir acil tıp teknisyeninden oluşacak ancak, yabancı ekipler için personel özelliği aranmayacak.

-Yarışmaya katılan ulusal ekipler lojistik malzemelerini (kıyafet, ambulans tıbbi ve teknik malzemeleri ile her türlü ekipmanlarını, akaryakıtlarını vb) kendileri sağlayacak.

-Yarışma sırasında yarışmacı ekipler tarafından üçüncü şahıslara verilen zarar ve hukuki sorumluluktan ralli organizasyonu değil, olaya sebep veren kişiler sorumlu olacak.

RALLİ PROGRAMI

Ralli Programı şöyle:

“-Ambulans Sürüş Teknikleri Etabı
-Adres Bulma ve Hasta Nakli Etabı
-Çoklu Yaralanmada Triaj ve Acil Müdahale Etabı ( Gece Etabı )
-Sedye ile Hasta Taşıma Etabı
-Alanda Vakaya Müdahale Etabı
-İleri Yaşam Desteği Etabı.“

Yarışmaya İstanbul 112, Ankara 112, İzmir 112, Adana 112, Antalya 112, Trabzon 112, Diyarbakır 112, Gaziantep 112, Eskişehir 112, Konya 112, Samsun 112, Van 112, Malatya 112’nin yanısıra, Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Rusya da katılacak.

MALATYA EKİBİ..
Antalya'daki programda Malatya'yı; Sağlık Müdür Yardımcısı Suat çoban başkanlığında , Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Tarkan Şahin ve 1 doktor , 1 acil tıbbi teknisyen ve 1 acil tıbbi teknikerden oluşan ekip temsil edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız