SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ambulans Uçakla Gittiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:03:00
Ambulans Uçakla Gittiler
A- A+ PAYLAŞ

Amasya’da ağaçtan düşüp kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen vatandaş, bağışlanan organlarıyla nakil bekleyenleri hayata bağlayacak.

Amasya’nın Taşova ilçesinde çıktığı çam ağacından düşen evli ve 3 çocuk babası 60 yaşındaki İsmail Şahin dengesini kaybederek yere çakıldı. 9 gündür kaldırıldığı Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan Şahin’in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesinin izniyle böbrekleri ve karaciğerinin bağışlanmasına karar verildi.

Daha önceden organ nakli haberlerini izlerken kendisinin de organlarını bağışlayacağını ailesine ileten Şahin’in organlarının alınması için İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgut Pişkin, Opr. Dr. Erdem Kınacı ve Opr. Dr. Sertaç Usta’dan oluşan ekip geç saatlerde ambulans uçak ile Malatya’dan, Amasya’ya gitti.

Pişkin ve ekibi operasyon ile İsmail Şahin’in böbreklerini ve karaciğerlerini alırken, organların Malatya, Erzurum ve Bursa’ya gönderildiği öğrenildi.

Doç. Dr. Pişkin, kayıtlara göre 20 bin böbrek, 3 bin de karaciğer hastasının nakil sırası beklediklerini ve her bir bağışın umut olduğunu söyledi.

Hastane başhekimi Mustafa Erdoğan, organ nakli konusunda duyarlılık gösteren Şahin ailesine teşekkür edip, acılarını paylaştıklarını vurguladı. Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Rüştü Ertosun ile İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz’de hastaneye gelip aileyle bir süre görüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız