SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ambulans Yolda Kalınca

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:42:13
Ambulans Yolda Kalınca
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'nın Arguvan ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan bir köyde rahatsızlanan hasta, askeri helikopterle hastaneye ulaştırıldı. 
     
Alınan bilgiye göre, yolu kapalı olan Yenisu köyünde rahatsızlanan 60 yaşındaki Makbule Özkök için Arguvan Toplum Sağlığı Merkezinden yardım istendi. 
     
Malatya İl Özel İdare ekibindeki dozer ve kepçe ile birlikte hastaya ulaşmak için yola çıkan ambulans, uzun süren çalışmalara rağmen köye 4 kilometre kala yolda kalınca, Arguvan Kaymakamlığı, Malatya Valiliğinden yardım istedi. 
     
Valiliğin devreye girmesiyle 2. Ordu Komutanlığından havalanan askeri helikopter, hastayı köyden alarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine getirdi. 
     
Yol açma çalışması sırasında dozerin bozulması nedeniyle köy yolunda kalan ambulansın da başka bir ekibin çalışmasıyla kurtarıldığı öğrenildi.
 
YARALI ÇOCUK İÇİN..
Bu arada Malatya'nın Hekimhan ilçesinde banyoda düşerek başından yaralanan 4 yaşındaki çocuk, kar nedeniyle kapalı olan köy yolunun ekiplerce açılmasının ardından hastaneye kaldırıldı. 
     
Hekimhan ilçesine bağlı Delihasanyurdu köyündeki evinde banyo yaptırılırken ayağı kayarak düşen Battalgazi Gültekin (4), başından yaralandı. Ailesinin bilgi vermesi üzerine İl Özel İdaresi ekipleriyle yola çıkan sağlık görevlileri, uzun süren karla mücadele çalışmalarının ardından Gültekin ailesinin yaşadığı eve ulaştı. Köy yolunun ekiplerce açılmasının ardından Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gültekin, tedavi altına alındı. 
     
Öte yandan, Pütürge Kaymakamı Fatih Çelikkaya, ilçeye bağlı Söğüt köyünde önceki gün çığ düşmesi sonucu evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti. Kaymakam Çelikkaya ve Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet İşidoğru'ya yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, 5 evin etkilendiği çığ esnasında büyük korku yaşadıklarını belirtti. 
     
Olayı deprem zannettiklerini ifade eden vatandaşlar, ağır hasar gören evlerde can kaybı yaşamadıkları için mutlu olduklarını söyledi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız