SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ambulansı, Bakana Sordu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:19:28
Ambulansı, Bakana Sordu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Hem ambulans dağıtımını AKP’nin siyasi şovuna çevireceksiniz, hem de 2 günlük ambulansın yanmasını normal karşılamamızı bekleyeceksiniz. Yaşanılanlardan sonra ortaya çıkan gerçek;  AKP icraatlarının yanmaya devam ettiğidir.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 22 Mart tarihinde hizmete girip, 24 Mart tarihinde oksijen gazı patlaması nedeniyle kullanılamaz duruma gelen ambulansla ilgili sert eleştirilerde bulundu.

2 günlük ambulansın oksijen tüpünün patlayıp yanmasının skandal olduğunu belirten Ağbaba, “İnsanlara sağlık ulaştırmak için çalışan ambulansların, insanların sağlığını tehlikeye atan bir rol almaları kabul edilemez. Kısa aralıklarla önce trambüsün, ardından ambulansın yanması, AKP icraatlarının hangi  ciddiyetle gerçekleştirildiğinin göstergesidir. İnsan canını hiçe sayıp, yandaşlarını zengin etmek için çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız.Her iki olayda da can kaybının olmaması tüm Malatyalılar için tek teselli noktasıdır” dedi.

Ağbaba, Sağlık Bakanlığı’nın ambulans teslim töreninde bile siyasi ayrımcılık yaptığını kaydederek, “Kentte 90 bine yakın oy almış CHP Milletvekilinin ve örgüt temsilcilerinin  törene davet edilmemesi siyasi ahlakla bağdaşmamaktadır. Ambulansları, AKP’li bir milletvekiline siyasi şov yaptırmak için kullanmak  devlet geleneğiyle örtüşmez ” dedi.

Ağbaba’nın konuyla ilgili TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi metni şu şekilde:

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu  tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Veli AĞBABA

Malatya Milletvekili

Malatya’da 24 Mart 2015 sabahı 44 AG 467 plakalı ambulans  içerisinde sağlık personelleri bulunduğu halde oksijen gazı patlaması sonucunda çıkan yangında hasar görmüştür. 22 Mart tarihinde hizmete girip, 24 Mart tarihinde yanan ambulansın ardından, 4 ambulansın hizmetten çekildiği kamuoyuna açıklanmıştır.

Bu çerçeveden hareketle;

1.    Henüz hiçbir hastaya bile müdahale etmeden bahsi geçen ambulanslar neden  hizmetten çekilmiştir?

2.   İl Sağlık Müdürlüğü’nün hizmetten çektiği ambulansları imal eden firmanın adı nedir ve hangi gerekçelerle ambulanslar bu firmadan alınmıştır?

3.   Ambulanslardan bir tanesinin oksijen gazı patlaması sonucu hasar gördüğü belirtilmiş, fakat diğer üç ambulansın neden hizmetten geri çekildiği belirtilmemiştir. Diğer üç ambulans hangi nedenlerle hizmetten geri çekilmiştir?

4.   Dört ambulans hizmete girmeden önce gerekli testlerden geçirilmiş midir? Kullanım hatası olmayacak kadar kısa bir sürede patlama ve yangının meydana geldiği ambulansta üretim hatası var mıdır?

5.   İnsanlara sağlık ulaştırmak için çalışan ambulansların, insanların sağlığını tehlikeye atan bir rol almaları Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız