SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Amca Katiline 27 Yıl

0
Güncellendi - 2016-01-04 01:10:29
Amca Katiline 27 Yıl
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2014 yılında amcasını öldüren, amca oğlunu ise öldürmeye teşebbüs eden sanığa mahkeme 27 yıl hapis cezası verdi.

Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Tosunlu Mahallesi’nde 2013 yılının Temmuz ayında yaşanan olayda aralarında kayısıların ezilmesi nedeniyle husumet olan amca çocukları arasında yaşanan olayda Bülent K. (39), amcasının oğlu olan Rıfat K.’ya (45) tüfekle ateş açmış ardından ise olay yerine gelen amcası İsmet K.’yı (60) öldürmüştü.

Olaydan 3 ay sonra Malatya’da saklandığı yerde yakalanan sanık çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış ve cezaevine konmuştu. Cinayet davası ile ilgili başlayan yargılama sürecinde Cumhuriyet Savcısı, katil sanığı için kasten adam öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın son celsesinde cinayeti kendisini korumak için işlediğini savunan sanık, aksi takdirde kendisinin öldürüleceğini iddia ederek bu yönde karar verilmesini talep etti.

Verilen kararda amcasını öldüren, amcaoğlunu ise yaralayan sanığa 27 yıl hapis cezası verdi. Karar onaylanmak üzere Yargıtay’a gönderildi.

Öte yandan, savcılık tarafından hazırlanan iddianamede ise olayın oluş şekli detaylı şekilde anlatıldı:

Olay günü sabah 06.20 sıralarında şüpheli Bülent K.’ın bahçede çalıştığı esnada yanından geçen ve aralarında kayısıların ezilmesinden dolayı husumet bulunduğu amcasının oğlu Rıfat K. ile tartıştığı ve daha sonra av tüfeği ile amcasının oğlunu vurduğu belirtildi. Vücudunun 22 yerinden saçma yarası alarak kaçmayı başaran Rıfat K.’ın hastaneye kaldırılmasından sonra olayı duyan babası İsmet K.’ın da av tüfeğini alarak yeğeni Bülent K.’ın evine geldiği bu esnada kayısı ağacının altında bekleyen zanlının amcasına iki el ateş ettiği ve İsmet K.’ın olay yerinde hayatını kaybettiği ifade edildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız