SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Amcasını Yanlışlıkla Öldürmüş

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:36:59
Amcasını Yanlışlıkla Öldürmüş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da amcasını bıçaklayarak öldüren şahıs tutuklanırken, mahkemedeki ifadesinde olayın kazayla olduğunu savundu.

Özsan Sanayi Sitesi’nde yaşanan olayda, nakliyecilik işiyle uğraştığı öğrenilen Mehmet Y. (37), kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaydan yerinden kaçan ve sonrasında polise teslim olan şüpheli Emirhan Y. (23), Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunun adından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi 2. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen şüpheli, savunmasında “Olayda İsmail isimli bir şahıs tabanca çıkardı. Ben babamı korumak amacıyla bıçağımı çıkardım. Şahsa doğru salladım. Bu esnada İsmail isimli şahıs iki el babamın ayağına doğru ateş etti. Ben bıçağı salladığımda amcam bu şahısla aramıza girerek bıçaklandı. Ben korkutmak amaçlı bıçağı salladım" diye konuştu.

Olayın şokuyla kaçtığını belirten Emirhan Y. suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, tutuksuz yargılanmayı talep etti. Mahkeme başkanı, Emirhan Y.’ye emniyette verdiği ifadesindeki çelişkiyi sorunca şüpheli, “Ben her ne kadar emniyette ve savcılıkta İsmail isimli şahsın olay olduktan sonra peşimden sıktığını söylemiş olsam da İsmail isimli şahıs belirttiğim gibi tabancasını çıkartıp ağzına mermiyi sürdü. Daha sonra silahı babama doğrultu. Ben de babama ateş edeceğini düşünerek bıçağı çıkardığım anda babama doğru 2 el ateş açtı. Benin bu beyanım doğrudur” dedi.

Sanık avukatı Aykut Öcal ise müvekkilinin ailesi ile amcası arasında husumet olmadığını ifade ederek, müvekkilinin babasını korumak amacıyla İsmail isimli şahsa doğru hedef gözetmeksizin bıçağı salladığını, ancak amcasının araya girmesi, bıçağın hayatı bir bölgeye tesadüfen gelmesi sonucu ölüm olayının gerçekleştiğini savundu. Maktulün yaralandığı sırada müvekkilin ağabeyi tarafından hastaneye götürüldüğünü de belirten Avukat Öcal, olayda müvekkilin kastından söz edilemeyeceğini savundu. Olayda meşru müdafaanın söz konusu olduğunu ifade eden Öcal, müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Daha sonra kararı açıklayan mahkeme, savcılığın talebi doğrultusunda sanık Emirhan Y.’nin tutuklu yargılanmasına karar verdi. Tutuklanan Emirhan Y. Malatya E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız