SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ameliyatla Yeniden Görmeye Başladı

0
Güncellendi - 2017-09-21 01:51:01
Ameliyatla Yeniden Görmeye Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Sağ gözüne taş çarpması sonucu görme yetisini kaybeden hasta, vitrektomi müdahalesiyle yeniden görme yetisini kazandı.

Malatya’da, sağ gözüne taş parçası çarpan 75 yaşında Fikri Genç’in göz merceği parçalandı. Göz içine düşen ve kanama sonrası sağ gözü görme yetisini kaybeden Genç, Gözde Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mete Açıkgöz tarafından ameliyata alındı. Açıkgöz tarafından acil vitrektomi müdahalesi yapılan Genç, yeninden görme yetisine kavuştu.

BÖLGEDE NADİR UYGULANAN BİR YÖNTEM

Bölgede nadir yapılan ve özel ihtisas gerektiren vitrektomi ameliyatı, Op. Dr. Mete Açıkgöz tarafından uygulandı. Aynı gün görmeye başlayan hasta, hastanede kısa bir dinlenmenin ardından taburcu edildi.

Operasyonla ilgili bilgi veren Op. Dr. Mete Açıkgöz, “Hastanın kaza sonrası göz merceğinin parçalanması ve retina kanaması oldukça ciddi ve acil müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Bölgede göz hastalıkları cerrahisinde başı çeken ve en önemli yenilikleri donanımları ile beraber Malatya'da sağlık hizmeti olarak sunan Özel Gözde Hastanesinde gerçekleştirilen bu ameliyat bölge illeri açısından da hasta mağduriyetini giderecek ölçüdedir. Vitrektomi ameliyatı ile şeker hastalarının göz içi kanamalarını, retina kanamalarını, retina yırtıklarını, vitreus kanamalarını, Sarı nokta hastalığını, makula delikleri gibi çok sayıda hastalık başarı ile tedavi edilmektedir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Semra (5 yıl önce)
    Darısı ben ve benim gibilerin başına Rabbim sifa versin Mete bey çok başarılı gerçekten herkese tavsiye ederim
    0
    0
    Yanıtla