SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ameliyatlık Hastaya Aspirin!.'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:06:11
'Ameliyatlık Hastaya Aspirin!.'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, zirai don nedeniyle üretici borçların faiziyle ertelenmesini eleştirerek “AKP, ameliyatlık hastayı aspirinle iyileştirmeye çalışıyor” dedi. 

Ağbaba ve 23 milletvekilinin "Malatya'daki kayısı üreticilerinin don felaketinden kaynaklanan zararlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi" amacıyla TBMM Başkanlığına sunduğu araştırma önergesi CHP’nin grup önerisi olarak meclis genel kurulunda görüşüldü. Önerge reddedildi.

Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “30 Martta yaşanan ve Malatya'nın tamamını etkileyen afeti defalarca gündeme getirdim. Olayın ciddiyetini, vahametini anlatabilmek için basın toplantısı yaptım. Basın toplantısında Malatya'da yanan dalı, yanan çağlayı tüm kamuoyuna gösterdim. O tarihten bu yana Meclis kürsüsünde Malatya'nın yaşamış olduğu afet defalarca gündeme geldi. 30 Martta, 8 Nisanda, 23 Nisanda, 21 Mayısta, 11 Haziranda çiftçilerin borçlarının silinmesi, ertelenmesi ve Malatya'nın afet bölgesi ilan edilmesi defalarca gündeme geldi, defalarca burada haykırdık. Malatya'da ve bölgede yaşanan bu afeti herkes duydu, Mecliste duymayan milletvekili kalmadı. Gazeteler yazdı, televizyonlar haber yaptı. Ticaret odaları, sivil toplum kuruluşları, Malatya'daki bütün örgütler bu konuyla ilgili tepkilerini, isteklerini dile getirdiler. Herkes duydu, bir tek duymayan Hükumet, maalesef Hükumete duyuramadık bunu.

30 Mart’tan üç gün sonra Tarım Bakanı Malatya'ya geldi, afet yerine geçti, incelemeler yaptı, yanan ağaçların önünde poz verdi ve bürokratı, siyasetçisi karşıladı, Sayın Bakanı ağırladı, Malatya'nın o güzel misafirperverliğiyle. O da dedi ki: "Ben gideceğim, bunu Hükumetin gündemine getireceğim" ve maalesef hiçbir şey olmadı. Sanki çok büyük bir şeymiş gibi sadece Ziraat Bankasına olan borçlar ertelendi. Yani Sayın Bakan Malatya'ya geldi, yedi, içti, el sallayıp çekip gitti” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, don sigortası konusuna da temas ederek, şöyle konuştu:

“Hükumet, don ve dondan kaynaklı zararların karşılanması için üreticilerin ürünlerini TARSİM'e sigortalatmasını istiyor. Yani TARSİM'e havale ediyor. Ama TARSİM'in şartları Malatyalılara pek uymuyor; primlerinin yüksekliği, hasar tespitindeki anlaşmazlıklar, geçmişte yaşadığı tecrübeler ve hayal kırıklığı, üreticiyi, kayısı üreticisini TARSİM'den kaçırıyor. Bu kaçışı 2014 yılındaki TARSİM sigorta oranlarına baktığımız zaman net olarak görebiliriz. Burada bir dengesizliği de belirtmek istiyorum. Malatya'da 100 bin liralık kayısı için TARSİM'e 13 bin lira prim ödüyorsunuz, bir başka bölge, bir başka ürün için, -Malatya dışındaki bir başka bölgede- 100 bin liralık ürün için 7 bin lira prim ödüyorsunuz. Yani, bizimle bir başka bölge arasındaki fark tam 2 kat. Bunu ne TARSİM'E ne Hükumete duyurabiliyoruz. Yani, bizim yaralarımızı TARSİM sarmaya yetmiyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız