SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ameliyatlık Kalp Sorunu Anjiyo İle Giderildi

0
Güncellendi - 2019-07-03 05:02:06
Ameliyatlık Kalp Sorunu Anjiyo İle Giderildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 69 yaşındaki hastanın kalbindeki boşluk, bölgede ilk kez İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen anjiyoyla kapatıldığı bildirildi.

Türkiye'de birkaç merkezde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise ilk kez gerçekleşen operasyonda, "sol atriyal apendiks denilen kalp boşluğu" anjiyo yöntemiyle müdahale edilerek kapatıldı.

Normalde açık olarak 4-6 saat arasında süren operasyon, alınan cihazlar sayesinde anjiyo yöntemiyle kapalı olarak 45 dakikada tamamlandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gerçekleşen ameliyat sonrası hastanın durumunun iyi olduğunu belirtti.

Kalbin sol kulakcığında pıhtı oluşturan, hareketi azalan ve boşalan bir bölgenin ameliyatla kapatıldığını anlatan Kızılay, "Bu Türkiye'de de bölgede de ilk olan işlemler arasında. Daha önce Türkiye'de bir kaç merkezin, birkaç hastaya uyguladığı bir yöntemdi bu. Hastanemizde, ekibimizin, hocamızın başarıyla yapmaları bizi gururlandırdı. Bu, dünyada gelişen yeni ne teknoloji varsa ilk uygulayan bir merkez olduğumuzun da bir göstergesidir." diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir ise hastasının 69 yaşında olduğunu ve 2 kez beyin felci geçirdiğini vurguladı.

Hastanın bundan dolayı kan sulandırıcı kullandığını, bir beyin kanaması geçirdiğini aktaran Pekdemir, şunları kaydetti:

"Bu felce kaynak olan, kalbin içerisinde ölü boşluk dediğimiz kısımda pıhtı vardı. O pıhtının tekrar inmeye yol açmaması için açık kalp ameliyatı dediğimiz olayı yeni gelişen cihazla anjiyo yönetimiyle gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra kan sulandırıcıyı kullansa da uzun bir süre kullanmayacak. Ritim bozukluğu olmasına rağmen beyin felci olayına maruz kalmayacak diye umuyoruz. Türkiye'de bu yeni bir teknoloji ve teknik."

Ameliyat olan 69 yaşındaki Orhan Özbek de operasyonun gayet iyi geçtiğini dile getirdi.

Kendisini gayet iyi hissettiğini anlatan Özbek, ameliyatını gerçekleştiren ekibe çok teşekkür etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Uzm Dr M Sezai Demirel (4 yıl önce)
    Başta İnönü Üniversitesi Rektörü sayın Prof Dr Ahmet Kızılay olmak üzere sevgili Başhekim Prof.Dr. Ali Beytur, Prof. Dr. Hasan Pekdemir, Prof. Dr. Jülide Yağmur, Prof. Dr. Mehmet Cansel hocalarıma emekleri için teşekkür ediyor, başarıları için tebrik ediyorum. İyiki varsınız. Uzman Doktor Mustafa Sezai Demirel
    0
    0
    Yanıtla
  • niyazi (4 yıl önce)
    SAYIN HASAN PEKDEMİR HOCAMI, EKİBİNİ VE TOTM BAŞHEKİMİNİ TEBRİK EDİYORUM.BİR MALATYALI OLARAK BU BAŞARILI İŞLERİ GÖRMEK MUTLU EDİYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Sayın hocalarımıza başarılar diliyor takdirlerimizi iletiyor,hastamız Orhan Bey'e de acil şifalar yüce Allahdan hayırlı ömürler diliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan ŞEN (4 yıl önce)
    İnönü üniversitesi ne yapıyor diyenlere bir cevap daha. Hasan Hocamızı ve ekibini kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Akgül (4 yıl önce)
    Hasan hocamı kutluyorum. İyi bir doktor iyi bir insan. İyi ki varsınız hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • editör e (4 yıl önce)
    ameliyat olmuşmu olmamışmı?
    0
    0
    Yanıtla