SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amerika ve Kanada'dan da Geldi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:34:30
A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin düzenlediği ve Tıp eğitimine yeni bir soluk getirmesi planlanan ''Her Hastalık Bir Hikayedir'' yarışmasına Amerika ve Kanada'dan da hikayeler geldi. 
     
İnönü Üniversitesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya başvuruların 1 Şubat itibariyle sona erdiğini söyledi. 
     
Türkiye genelinden gelen hikayelerin yanı sıra Amerika ve Kanada'dan da 2 başvuru yapıldığını dile getiren Yakıncı, toplam 346 hikayenin yarışmaya katıldığını kaydetti. 
   
Sağlık çalışanlarından 50'si doktor, 17'si tıp öğrencisi 95 hikayenin geldiğini, 149 öğrencinin de kendilerine hikaye gönderdiğini dile getiren Yakıncı, 51 öğretmen, 18 gazeteci-yazar, 4 avukat, 5 mühendis, bir sosyolog ve bir de sağlık idarecisiyle, 20 ev hanımının da hikayeleriyle yarışmaya katıldığını anlattı. 
     
Tıp Eğitimine de yeni bir soluk getirecek hikayelerin, değerlendirilmesinin ardından kitaplaştırılarak tıp eğitiminde kullanılacağını vurgulayan Yakıncı, yarışmaya katılanların en küçüğünün 11, en büyüğünün de 77 yaşında olduğunu belirtti. 
     
Hikayelerin çeşitli üniversitelerdeki öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirmeye alındığını belirten Yakıncı, 1 Mart'ta sonuçların ilan edileceğini, 14 Mart Tıp Bayramı'nda da ödüllerin verileceğini bildirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız