SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Amfiye Gemuhluoğlu Adı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi kampusunde bu yıl yapımı tamamlanarak hizmete açılan 4 bin metrekare kapalı alanı bulunan merkezi amfi bloğuna Fethi Gemuhluoğlu adı verildi.

Üniversiteden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"2010 yılı içerisinde yapımı tamamlanıp hizmete açılan, 1 Adet 400 kişilik, 2 Adet 200 kişilik derslik, kütüphane, internet salonu ve kafeteryası bulunan, 4.000 m2 kapalı alanı olan 2 katlı modern Merkezi Amfi Bloğu’na, Üniversitemiz Senatosunun 25.11.2010 Tarih ve 2010/12-3 sayılı kararıyla Fethi Gemuhluoğlu adı verilmesi kararlaştırıldı.

1923 Malatya-Arapgir doğumlu olan Fethi Gemuhluoğlu, yaptığı hizmetlerle yaşadığı döneme bir gönül ve hizmet adamı olarak damgasını vurmuştur. Çeşitli okullarda Türk Dili ve Edebiyatı hocalığı, Gazetecilik, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulundu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Basın Müşavirliği yaptı. Çok sayıda vakıf, dernek ve hayır kurumlarında hizmet etti. Fethi Gemuhluoğlu, sağlam karakteri, toplumu bir bütün olarak ele alan hoşgörülü tutumu ve herkese sevgiyle yaklaşımından dolayı etrafında aydın bir çevre oluşturdu. Zarif bir İstanbul Türkçesiyle yaptığı konuşmalarında, yazdığı mektup ve makalelerinde iman, aşk, hizmet, emek, hürriyet, güzel ahlak, çalışkanlık gibi değerlerin savunucusu oldu ve bir dönemin yükseköğrenim gençliğine bu değerleri aşılamada çok önemli rol oynadı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız