SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ampute'de Malatya Derbisi

A- A+ PAYLAŞ

Ampute Futbol Ligi'nde Malatya Bedensel Engelliler Ampute takımı, Malatya Ayyıldız Ampute takımını 4-2 mağlup etti.

İnönü Üniversitesi'nde oynanan karşılaşmayı Sadık Öztürk, Melih Yosunkaya ve Miraç Nizamoğlu hakem triosu yönetti.

Karşılaşmanın ilk yarısına iyi başlayan Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Gazi'nin 1.,4. ve 10'cu dakikalarda attığı gollerle 3-0 öne geçti. Ayyıldız Ampute karşılaşmanın 14. dakikasında Muhammet Şahin ile bulduğu golle durumu 3-1'e getirdi. Maçın ilk yarısının son dakikasında ise, kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışma sonrası Ayyıldız Ampute takımında kaleci Ali yedek kulübesinde direk kırmızı kart görürken, Mehmet Dönmez çift sarı karttan oyun dışında kaldı. Malatya Bedensel Engelliler'de ise, Selahattin ve Gazi direk kırmızı kart görerek, oyun dışında kaldı.

Maçın ikinci yarısında ise, takımlar eksik çıktı. Malatya Bedensel Engelliler, 31. dakikada Nurettin ile bulduğu golle durumu 4-1'e getirirken, Ayyıldız Ampute 32. dakikada Ali Molon'un attığı golle durumu 4-2 yaptı. Karşılaşmanın son dakikalarında Ayyıldız Ampute takımı geliştirdiği ataklardan golü bulamayınca karşılaşma 4-2 Malatya Bedensel Engelliler Ampute takımının üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşma sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ayyıldız Ampute Takım Kaptanı Ali Molon, "Bu maça iyi hazırlanmıştık. Malatya'nın iki kardeş takımının karşı karşıya geldiği bir derbi mücadelesi oldu. Herkesin gözü de bu maçın üzerindeydi. Yeneceğimizi tahmin ediyorduk. Ama olmadı. Maçta bazı tatsız olaylarda çıktı. O da bizim moralimizi etkiledi. İkinci yarıya iyi başladık. Ama istediğimiz golleri bulamadık" dedi.

Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübünün oyuncusu Selahattin ise, "Bir arkadaşımıza ilk yarının son dakikalarında bir faul yapıldı. Maç içerisinde bunlar olabilir. Ama dışardan yedek kulübesinden müdahale olunca ve gazilere küfür edilince ben çok üzüldüm. Ben de müdahale ettim. Şuana kadar sarı kartım bile yoktu. İlk kez direk kırmızı kart gördüm. Bana karşı rakibim ne derse desin bir şey demem. Ama dışarıdaki bir insan neden gelip karışıyor? Adam girmiş birde arkadaşımızın üzerine yürüyor. Zaten o arkadaşımız değnekli" görüşünü savundu.

Maça iyi başladıklarını belirten tecrübeli oyuncu, "İyi başladık ve oyunun başlarına da golleri bulduk. Kazandık, mutluyuz" diye konuştu.

Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün 3 golüne imza atan Gazi Öztop ise, "Derbi niteliğinde bir maç oynadık. Hafta boyunca bu maça kenetlenmiştik. İyi bir maç çıkarttık. İlk yarı maç seyrindeydi. Yalnız ilk yarının sonunda çıkan tatsızlıklar maçı gölgeledi. Olmaması gereken şeylerdi. Bir şahsın kalkıp da, bu vatan için bacağını feda etmiş gazilere, küfretmesi çok yanlış. Ben bu bacağımı, kendinin namusu ve ülkemizin geleceği için vermişim. Dolayısıyla edilen küfür yanlıştı. Benimde ağzımdan kötü sözler çıktı. Bunun için herkesten özür dilerim" dedi.

FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız