SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Amputenin Geleceğini Konuştuk'

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi'nin organize ettiği, “Türkiye Ampute Futbolun Geleceğini Konuşuyor” toplantısı sona erdi.

2 gün süren toplantı sonrası alınan kararlar Royal Otel'de düzenlen basın toplantısında açıklandı. Basın toplantısına Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Haz, Malatya Ampute Futbol Takımı Antrenörü ve Divan Başkanı Tahir Güven, Samsun Engelli Gücü Spor Kulübü Başkanı İlhan Elmalı ve Gençlerbirliği Ampute Futbol Takımı Antrenörü İsmail Temiz katıldı.

Düzenlene toplantıda ampute futbolunun geleceğini konuştuklarını ifade eden Malatya Ampute Futbol Takımı Antrenörü ve Divan Başkanı Tahir Güven, ''Malatya'dan 2 gün önce Gaziantep'e geldik. Bu iki gün içerisinde Türkiye'de kurulan 13 ampute futbol takımından, 11 takımın temsilcileri ve kulüp başkanları ile toplantı yaptık. Ampute futbolun geleceği adına bu toplantı çok faydalı olmuştur” dedi.

Toplantıda alınan kararları Gençlerbirliği Ampute Futbol Takımı Antrenörü İsmail Temiz açıkladı. Temiz, ''Ampute futbol takımları arasında iletişim ve birliğin sağlanması için kulüp temsilcileri arasından 3 asil 2 yedek üye seçimi yapılmıştır. Bugüne kadar kurulan 13 ampute futbol takımının karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri gözden geçirilmiştir. 05-11 Mayıs 2008 tarihleri arasında Manisa ilinde düzenlenen Türkiye 2. Ampute Futbol Şampiyonası ile ilgili genel bir değerlendirme yapılmıştır. Ampute futbolunun gelişimini sağlamak maksadıyla, ampute futbol oynayabilecek engellilere ulaşmak ve onlara ampute futbolunu tanıtmak için yerel ve ulusal basın organlarının kullanılmasının gerekliliği üzerinde durulmuştur. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan'ın belirttikleri gibi 2008-2009 sezonunda Ampute Futbol Ligi'nin oluşumu için kulüp temsilcilerinden seçilen heyetin federasyon ve kulüpler arasında gerekli iletişimin sağlanması gerekliliği bir kez daha değerlendirilmiştir. Ampute futbolunun Paralimpik (Uluslararası Engelliler Federasyonu) branşa girmesi için kulüplerin ortak görüşü ile karar alınmıştır'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız