SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ampute'nin Malatyalı Kalecisi: "Çok Mutluyuz"

0
Güncellendi - 2017-10-11 02:52:30
Ampute'nin Malatyalı Kalecisi:
A- A+ PAYLAŞ

Ampute Futbol Milli Takımı kalecisi Selim Karadağ, şampiyonluktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söyleyerek, “Sözlerin anlamsız kaldığı noktadayız. Aylarca kamp yaptık, ter akıttık. Bu kupayı çok istiyorduk gerçekten. O kadar ki rüyalarımıza giriyordu. Allah’a şükür şampiyon olduk” dedi.

Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımında 44 numaralı formayı taşıyan Malatyalı kalecisi Selim Karadağ, İHA’ya açıklamalarda bulundu. Takım olarak çok çalıştıklarını belirten Karadağ, “Duygularımı tarif etmem imkansız. Bu kupayı çok istedik ve bunun içinde çok çalıştık. Aylarca kamp yaptık. Ailemizden, sevdiklerimizden uzak kaldık. Bu kupayı çok istiyorduk gerçekten. O kadar ki rüyalarımıza giriyordu. Maç esnasında dolu tribünleri görünce tüylerim diken diken oldu. Türkiye gerçekten her şeyiyle harika bir ülke. Yeri ve zamanı geldiğinde o kadar güzel şeyler yapar ki bu ilkenin insanı, hepsiyle ne kadar gurur duysak azdır. Ülkemize özellikle bu günlerde bir moral depolaması yapılması gerekiyordu ve buna vesile olduğumuz için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

“Bu onuru parayla pulla satın alamazsın”

Ampute Milli Takımı'nda yıllardır forma giydiğini ve bu onurun parayla pulla satın alınmasının imkansız olduğunu belirten Selim, “Yılardır bu takımın bir parçasıyım. Kampta, dışarıda her yerde birlikteyiz. Artık kocaman bir aile olduk. Maçtan sonra memleketim Malatya’dan tanıdık, tanımadık birçok insan aradı. Hepsi de çok gururlu ve mutlu olduğunu paylaştı. Herkesten Allah razı olsun. Bu onuru parayla pulla satın alamazsın. Zaten burada hiçbir zaman para pul konuşulmaz. Bizi sadece bayrağımız ve vatanımız motive eder” ifadelerini kullandı.

Ampute takımın hikayesi

Ampute Milli Takım'ı, Avrupa Şampiyonası'nda finalde İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Herkesi gururlandıran, tarihe isimlerini altın harflerle yazdıran bu koca yürekli kahramanlarının hepsinin ayrı bir hayat hikayesi var. Kimi vatanını savunurken hain bir pusuda ayağını kaybetmiş, kiminin ise doğuştan bir ayağı yok.

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Avrupa Şampiyonası'nın finalinde İngiltereyi 2-1 mağlup eden Ampute Milli Takım'ı, son yıllarda ay-yıldızlı formayla Türkiye'ye en büyük gururu yaşatan ekip oldu. Belki de bu zamana kadar çoğumuzun isimlerini duymadığımız kahramanlar onlar. Finale kadar güçlü rakiplerini adeta eze eze geldiler. Bu aşamadaki tek istekleri ise kupayı kaldıracakları karşılaşmayı Vodafone Park'ta oynamaktı. Beşiktaş yönetimi de Millilerin bu isteğini kırmadı ve kapılarını Ampute Milli Takımı'na açtı. Asıl engelin bedende değil kafalarda olduğunu bizlere bir kez daha gösteren kahramanları Türk insanı da yalnız bırakmadı. Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı dün akşam hepsi tek yürek oldu ve tam 40 bin kişi o zafere tanıklık etmek için Vodafone Park'a geldi. Son dakikalarda yenen gole rağmen pes etmeyen engelsiz sporcular, bitime az bir süre kala bulduğu golle rakibini 2-1 mağlup etti ve kupaya uzanan taraf oldu. Türkiye'yi gururlandıran bu 13 adamın hayat hikayeleri de farklı farklı. Şırnak'ta vatan görevindeyken hain bir pusuda ayağını kaybeden kaptan Osman Çakmak'tan, trafik kazasında ayağını kaybeden Alican'a kadar hepsi değişik anılar biriktiriyor.

İşte bizleri gururlandıran o 13 aslan yürekli ve hayat hikayeleri:

Osman Çakmak: TSK Engelli Spor Kulübü'nde forma giyen Ampute Milli Takım kaptanı Çakmak, Şırnak'ta mayına basması sonucu sol ayağını kaybetmiş.

Alican Kuruyamaç: Trafik kazasında ayağını kaybeden Şahinbey sporcusu Alican, dün akşam tarih yazan isimlerimizden biri.

Mehmet Yunsur: Şahinbey'de oynayan Mehmet Yunsur, tarlada çiftçilik yaparken ayağını saman makinasına kaptırıyor ve ampute oluyor.

Fatih Karakuş: Henüz 5 yaşındayken elektrik çarpması sonucu sol kolunu kaybeden Karakuş, futbol hayatına Şahinbey'de devam ediyor.

Muhammet Yeğen: Doğuştan bir bacağı kısa olan Muhammet, futbola TSK Engelli SK'da devam ediyor.

Feyyaz Gözaçık: Sağ bacağı doğuştan olmayan Gözüaçık, Şahinbey oyuncusu.

Ömer Güleryüz: Sol ayağı doğuştan kısa olan Ömer, Yeditepe SK'da forma giyiyor.

Barış Telli: 5 yaşında futbol oynarken araba çarpması sonucu ayağını kaybeden Barış, İzmir BŞB sporcusu

Kemal Güleç: Şırnak'ta vatani görevini yaparken geçirdiği kaza sonucu ayağını kaybeden Kemal, şu an TSK SK'da futbol oynuyor.

Fatih Şentürk: Geçirdiği motosiklet kazası sonucu sol ayağını kaybeden Şentürk, Şahinbey futbolcusu.

Serkan Dereli: Doğuştan sol ayağı olmayan Serken Dereli ise Pendik Belediye'de futbol oynuyor.

Rahmi Özcan: Doğuştan sağ bacağı olmayan Rahmi de bize bu gururu yaşatan oyuncular arasında. Kendisi Şahinbey futbolcusu.

Selim Karadağ: Sol kolu kısa olan Selim de Osmanlı SK sporcusu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • metehan (6 yıl önce)
    Bu aslanlara engelli diyen butun medyayi basini kiniyorum. birde liste yayinlamislar utanmadan yok surda sakatlandi yok buyu kisa ayiptir gunahtir ya . bu aslanlarda bir ruh var sapasaglam bir yurek var mangal gibi. kol yokmus bacak yomus kimin ugrunda adamlar sirtlarindaki formayi aslanlar gibi hak ederk giydiler. kupayi alamasalarda onlar yine aslandi. onlarin hepsi bir kahraman oyle kagittan degil hakiki kahraman. bizlerin saglam vucutla yapamadigini onlar hic sikayet etmeden bizden kat be kat daha fazla efor sarfederek yapiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Kimi vatanını korurken,kimi trafik kazasında kaybettiler ayaklarını.Ama gururlarını,onurlarını kaybetmediler.Bir vatandaş olarak,Hepsinin alınlarından öpüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (6 yıl önce)
    ayıp değil okurken vallahi ağladım gardaş.Allah ne muradınız varsa versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Teşekkürler Selim Karadağ.Ampute Milli takımımızın şampiyon olması millet olarak göğsümüzü kabarttı.Malatyalı olman ve 44 numaralı formayı taşıman biz Malatyalılara ayrıca gurur kaynağı oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil Gürbüz (6 yıl önce)
    Varolsun, gurur doluyuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan ULAŞ (6 yıl önce)
    Allahınıza gurban gençler, Ampute milli gururumuz oldunuz emeklerinize sağlık yüreğinize sağlık Malatyalı hemşerimin dediği gibi bu gurur parayla pulla alınacak bir şey değil.Tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Gürol (6 yıl önce)
    Hepinize helal olsun.Devlet size ne yapsa bu saatten sonra azdır.Ayağınız yok ama dağ gibi yüreğiniz var.Eli ayağı tutan şımarık ,paragöz olmuş !ne oldum delisi ,sahasında İzlanda gibi Konya kadar bir ülkeden 3 yiyip elenen milli takım futbolcularına da verilen paralar haram zıkkım olsun.Aynı hafta içerisinde oynanan bu iki Maçtan çıkarılacak çok ders var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat AKKOYUN (6 yıl önce)
    BAZILARI prim derken birileri VATAN dediği için çok ama çok gururluyum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    0
    0
    Yanıtla