SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ana- Baba Kadar Hakları Var'

A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Malatya'da düzenlenen kutlama programında stajyer öğretmenler yemin etti.

Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programında konuşan Vali Ulvi Saran, öğretmenin sorumluluklarını iyi bilip kavramak gerektiğini vurguladı. Yılın bir günü değil de her günü Öğretmenler Günü imiş gibi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Saran, "Anne ve babalardan sonra çocukların hayatını tanzim etmesinde ve kişiliklerinin oluşmasında en büyük katkı öğretmenlerindir" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da konuşmasında, kalkınmanın temel şartının eğitime önem verilmesi olduğuna dikkat çekip, "Burnumuzu annemizden sonra öğretmenler silmiştir. Biz kalem tutardık, o elimizi tutardı" diyerek öğretmenlerin yaptıkları fedakarlıkları dile getirdi. "Anne ve babamız kadar üzerimizde hakkı olan öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum" diyen Mehmet Bulut, öğretmenlik mesleğinin önemeni anlattı.

Konuşmalardan sonra öğretmenlik mesleğiyle ilgili şiirler okundu. Genç öğretmenler adına Hacı Ahmet Akıncı Lisesi Öğretmeni Deniz Yurtoğlu, emekli öğretmenler adına da Türkan Türkyılmaz konuştu.

Stajyer öğretmenlerin yemininden sonra, Öğretmenler Günü nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere hediyelerini Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı İdari Kurmay Albay Necdet Tuna, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceyhan verdi.

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin korosunun sunduğu parçalardan sonra buradaki tören sona erdi.

Bu arada, Öğretmenler Günü nedeniyle Sabancı Kültür Sitesi Salonu'nda resim sergisi de açıldı.

ÜNİVERSİTEDE..
24 Kasım Öğretmenler Günü İnönü Üniversitesi'nde de bir etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlik, Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programla devam etti.

Doç. Dr. Hasan Arapgirlioğlu yönetiminde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrenci korosunun seslendirdiği mini bir konser sunuldu.

Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen program daha sonra Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal’ın sunduğu ‘Öğretmenlik Mesleğinin Dünü ve Bugünü’ başlıklı konferansla devam etti.

Prof. Dr. Battal konuşmasında şunları söyledi:

“1982 yılından itibaren Atatürk’ün baş öğretmenliğe kabulünden sonra ülkemizde kutlanmaya başlanan öğretmenler günü dolayısıyla düzenlediğimiz etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirtmek isterim. Ben 1978 yılından beri bu mesleğin içerisindeyim ve bugüne kadar eğitim alanında neler yapıldığının canlı şahidiyim.Ben bugünün bir muhasebe günü olmasını düşünüyorum. Ülke düzeyinde öğretmenlik ve eğitim adına neler yaptık? Hatalarımız ve doğrularımız nedir? Bizim tek amacımız vardır oda bu memlekete daha nitelikli öğretmenler yetiştirmektir. Bu mesleğin gereğini daha iyi bir şekilde yapmak için gayret sarf etmemiz gerekir. Bakınız son yıllarda yetişen öğrencilerimizin üniversiteye giriş sınavlarındaki başarısızlıkları endişe verici boyutlara ulaşıyor. Geleceğimizin teminatı dediğimiz gençlerin gerek üniversite sınavındaki başarısızlıkları gerekse üniversite sonrası atamalarda yaşadıkları zorlukların nedenli üzücü boyutlara ulaştığını bir daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle Eğitim Fakültelerinde yetişen öğretmen adayları atama beklerken yerine branşı öğretmenlik olmayan mezunların öğretmen olarak atanmasının ne kadar yanlış ve adaletsiz bir yaklaşım olduğunu belirtmek isterim. Öğretmenlik herkesin yapabileceği bir iş değildir. Nasıl ki bir öğretmen bir eczacının işini yapamıyorsa bir eczacı, bir kimyacı, bir mühendiste bir öğretmenin işini yapamaz. Öğretmen yetiştirme uygulamaları Türkiye’mizin koşullarına ve dünyadaki gelişmelere göre bilimsel esaslar çerçevesinde ele alınmalıdır.Kesinlikle politik ve şahsi çıkarlara alet edilmemelidir.”

MÜDÜRÜ ZİYARET..
Öte yandan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir grup öğretmen, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'u makamında ziyaret etti.

Abdulkadir Eriş Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Burcu Atalay, Pınar Mumcu, Şerif Altunkaya, Hasan Arslan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'u makamında ziyaret ederek, bir buket çiçek takdim ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yaptığı konuşmada, tüm öğretmenler adına yapılan bu anlamlı ziyaret için gelen öğretmenlere teşekkür ederek, birer hediye verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız