SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ana Babaya Son Mesaj

A- A+ PAYLAŞ

KAYNAK: Hürriyet ve İHA

İstanbul'da bayramın 2'nci günü, geçen salı sabahı evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen bar işletmecisi 24 yaşandaki Engin Temel'in Malatya'da oturan babası Münir Temel, oğlunun öldürülmeden 6 saat önce kendisine bayram mesajı geçtiğini söyledi. Baba Temel, “Oğlumun çalıştırdığı mekanlar krize rağmen dolup taşıyordu. Onu çekemeyenler olmuştur. Deliller polisin elinde olayın kısa sürede aydınlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Bayram mesajı anne babasına son mesajı oldu

İSTANBUL'da bayramın 2'inci günü, geçen salı sabahı evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen bar işletmecisi 24 yaşandaki Engin Temel'in Malatya'da oturan babası Münir Temel, oğlunun öldürülmeden 6 saat önce kendisine bayram mesajı geçtiğini söyledi.

Baba Temel, “Oğlumun çalıştırdığı mekanlar krize rağmen dolup taşıyordu. Onu çekemeyenler olmuştur. Deliller polisin elinde olayın kısa sürede aydınlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

İstanbul'da evinen önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen bar işletmecisi Engin Temel, memleketi Malatya'da gözyaşları arasında toprağa verilirken, Çöşnük Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabel eden babası Münir Temel, DHA muhabirlerine konuştu.

Malatya Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra emekliye ayrılan Münir Temel, aile olarak oğlu ile ilgili çıkan bazı haberlere üzüldüğünü belirterek, “Oğlumun çok pahalı araçlara bindiğini söylüyorlar. Oğlumun arabası vardı onu satıp Malatya'dan kendisine kredi çekerek şu anda kullandığı cipi aldık. Halen kredi taksitlerini ödüyoruz” dedi. Temel, şöyle devam etti:

“Engin ile ilgili kimse olumsuz bir şey söyleyemez. Engin, dürüst ve yasalara saygılıydı, görevini yapardı. Son derece çalışkan biriydi. Bazı işyerlerinden teklif etmişler. Onu da kabul etti. Fakat bir işyerinden memnun değildi. Arada sırada ‘gürültü ve kavga çıkaranlar oluyor' diyordu. Oradan ayrılmayı düşünüyordu. En son ne oldu bilemiyorum. Engin bir defa son drerece girişken, İngilizcesi çok iyi yabancılarla ve Türkler'le çok iyi diyalog kurabiliyordu. Dürüst, kararlı, sözünü tutan ve sportmen bir kişiliği vardı. Fiziği de son derece düzgündü.”

Oğlu Engin'in bir ara mankenlik de yaptığını anlatan Münir Temel, şöyle konuştu:

“Oğlum geçen yıl Galatasaray'ın forma tanıtımına katılmıştı. Lincoln ve Ümit Karan hayran kalmışlardı. Bana ‘Lincoln ve Ümit Karan ile kanka olduk’ dedi. Sanat, spor, iş ve brokrasi dünyası Engin'in çalıştığı yerlere rağbet göstermeye başlayınca potansiyel artıyor, böyle birinin yetişmesi kolay değil. Şu an İstanbul'un eğlence sektöründeki en büyük problemlerinden birisi de bu. Kriz ortamında diğer işletmeler yeterince müşteri bulamazken, Engin’in işletmesi ve çalıştığı işletmeler dolup taşıyordu.”

“ENGİN SİGARA VE İÇKİ KULLANMAZDI”

Münir Temel, oğlunun bir düşmanının bulunmadığını kendisine, “Seni çekemeyenler olabilir, tehdit edilirsen haberimiz olsun, bizim çevremizde geniştir” dediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüz yüze en son geçen bayramda görüştük. Ekim ayının ortalarına kadar İstanbul'daydım. Ben her ay 10 gün İstanbul'a gidip orda kalıyordum. Ölmeden 6 saat önce bayram mesajı geçmişti. İhmal etmez, zamanının son derece kısıtlı olduğunu biliyordum. Hiç bir şeyi ihmale bırakmaz. Yani her işi kendi eliyle yapardı. Zamanı son derece dardı. Uykusu çok azdı. İçkisi, sigarası yoktu. Hiç bir olumsuz alışkanlığı olmayan bir gençti. Öyle bir sektörde olmasına rağmen o sektörde tutunmasının en büyük nedenlerinden birisi de buydu. Ben öyle görüyorum.”

“HIZLI YAŞADI, GENÇ ÖLDܔ

Münir Temel, Malatya'da oturmasına etmesine İstanbul'a gidip 10-15 gün Engin ile beraber kaldığınıda ifade ederek, “Hatta espiri olarak bana ‘İyi ki geliyorsun, seni bahane ediyorum. Kızlardan yakamı alamıyorum. Onlardan kurtuluyorum' diyordu. Engin hayat doluydu, hızlı yaşadı, genç öldü” dedi.

Türk polisine güvendiğini söyleyen Münir Temel, “Kendisine gönderilen mesajlar ve tüm deliller polisin elinde. En ufak bir şüphem yoktur. Polis bunu en kısa zamanda aydınlatacaktır. Türk adaletine güveniyorum. O tetikçi insan değil. İnsan olarak kabul edemeyiz. Çünkü insan olan biri arkadan ateş etmez. O insan değil. Ben onları insan olarak görmüyorum, insan yerine de koymuyorum. Bizim için önemli olan azmettiricidir” diye konuştu.

Engin Temel’in evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmeden 6 saat önce 9 Aralık tarihinde saat 00.54'te Malatya’da bulunan babası Münir Temel'e cep telefonu ile gönderdiği bayram mesajında “Anne, baba iyi bayramlar, ellerinizden öpüyorum. Tüm gün uyuduğumdan arayamadım. Yarın konuşuruz. Gönderen: Engin” yazdığı görüldü.

MEVLİD OKUTULDU..
Bu arada İHA'nın haberine göre, İstanbul'da öldürülen bar sahibi Engin Temel'in babası Münir Temel (fotoğraftaki), oğlunun cep telefonuna geçtiği son mesajı cebinde saklarken, oğlunun sürekli kızlar tarafından rahatsız edildiğini belirterek, "İstanbul'a ziyaretine gittiğimde 'İyi ki geldin baba, kızlardan kurtuluyorum' diyordu" ifadelerini kullandı.

Malatya'da oğlunun taziyesinde konuşan Malatya Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'nden emekli baba Münir Temel, "Yakışıklı bir çocuktu. Kızlar peşini bırakmıyordu. Ben İstanbul'a ziyarete gittiğimde, 'iyi ki geldin, kızlardan kurtuldum, senin yanında rahat ettim' diyordu. Sevecen hayat dolu birisiydi. İnsanları seven bir insandı. İnsanlarla, yabancılarla çok diyalogu vardı. İsveç'den manken kız arkadaşı da cenazeye gelmişti" şeklinde konuştu.

Münir Temel, oğlu Engin Temel'in öldürülmeden 6 saat önce cebine mesaj çekip bayramını kutladığını belirtti. Olayın aydınlığa kavuşmasında Türk polisine sonsuz güvendiğini söyleyen Münir Temel, "Suçluların, tetikçilerin, azmettiricilerin yakalanmasını adalet önünde hesap vermesine inanıyorum. Adalet yerini bulursa acımız bir nebze hafifleyecek" dedi.

Bu arada, Engin Temel için Mevlid-i Şerif okutuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız