SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ana Damarı Patladı, TÖTM'de Tedavi Edildi

0
Güncellendi - 2017-10-31 05:26:11
Ana Damarı Patladı, TÖTM'de Tedavi Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Şah damarı yırtılan 80 yaşındaki kadın, Turgut Özal Tıp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi ekibinin yaptığı başarılı operasyonla yeniden sağlığına kavuştu.

Gece şiddetli göğüs ve sırt ağrısı ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Devlet Hastanesi) Acil Servisi'ne başvuran Cennet Alagöz'ün, burada yapılan muayenesinde, 'Aort Diseksiyonu' yani aort damarının yırtıldığı belirlendi ve hasta hızla Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevkedildi. Merkezde yapılan ileri incelemelerde, konulan teşhis teyit edilince ve hastanın hayati tehlikesinin giderek artması nedeniyle, gece kısa sürede toplanan Prof.Dr. Nevzat Erdil başkanlığındaki ekip tarafından hasta ameliyata alındı. Alagöz, yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Şah damarı yırtılan 80 yaşındaki ve 39 kilo ağırlığındaki Cennet Alagöz, ameliyata alınmasaydı ölüm riski çok yüksekti. Erken müdahale ile ölüm riski hem de diğer organların zarar görme riski ortadan kaldırıldı. Ameliyat sırasında, hastanın vücudu soğutuldu, dolaşımı durduruldu ve damarın yırtılan kısmına müdahalede bulunuldu.

Operasyonu gerçekleştirilen ekibin şefi Prof.Dr. Nevzat Erdil, "Aort yırtılması hastalar için acil bir durum olup başka hastalıklarla karışabilmekte, tanı geciktiğinde her geçen dakika hastanın hayatını kaybetme riski bulunmaktadır. Ayrıca tanı konulduğunda tam teşekküllü bir hastanede olmak, bu hastalığın tedavisinde deneyimli uzman kalp damar cerrahisi ekibinin olması, gece bile olsa ameliyat hazırlıklarının anında hazırlanıp hastaya direk müdahale edilebilmesi, yapılan ameliyatında yüksek riski olmasına rağmen hastanın yaşama şansını artıracaktır." diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • ÖZCAN DUMAN (6 yıl önce)
    NEVZAT HOCAM VE EKİBİNE helal olsun!!! Bir MALATYALI olarak gurur duydum,,, Başarılarınızın devamını dilerim,,,
    0
    0
    Yanıtla
  • yeşilyurtlular (6 yıl önce)
    Cengiz hocam Cırmıhtı seninle gurur duyuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali osman (6 yıl önce)
    Nevzat hocam varsa yaşam var demektir
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal GÖÇER (6 yıl önce)
    Cengiz hocam gurur duydum Başarılarınızın devamını dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Şenol (6 yıl önce)
    Ellerinize sağlık arkadaşlar!
    0
    0
    Yanıtla
  • Gokhan (6 yıl önce)
    Allah basarilarinizi daim etsin... Gerçekten gurur verici
    0
    0
    Yanıtla