SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ana- Kız Okuldayız' Ama!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Ana-Kız Okuldayız" kampanyasıyla ilgili olarak bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Malatya Belediyesi Konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesiriklioğlu, Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ve İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun yanı sıra, kurum müdür ve müdür yardımcıları, eğitimciler, ilköğretim müfettişleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Değerlendirme toplantısında bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya'da 75 bin okuma-yazma bilmeyen vatandaşın bulunduğunu ve bu oranın
düşündürücü olduğunu söyledi.

Okuma-yazma bilmeyenlerin büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğuna dikkat çeken Daşöz, "Biz doğuştan özürlü insanlar mıyız? Oturup, gerçek konular üzerinde konuşmamız lazım. Bu milli ve dini bir görevdir. Bir insanı karanlıktan aydınlığa çıkarıp, nitelikli hale getirmekten başka ne hayırlı olur? Bunun için hepimizin el ele, omuz omuza çalışması gerekiyor" dedi.

Daşöz, Malatya'da okuma-yazma bilmeyenlerin oluşturmuş olduğu yüzde 10'luk tablonun kendilerini mutlu etmediğini ifade eden Daşöz, "Malatya'da 700 okul var. Bu okullarımızdan her biri 10 insana okuma-yazma öğretse bu 7 bin gibi bir rakam eder. Herkes el ele verse bunu yapamaz mıyız? Halen burada bin rakamını konuşuyoruz. Lütfen, artık gerçek konulara kafa yoralım. Biz akşama kadar oturup, dünyayı kurtarırız ve her şeyi düzeltiriz. Ancak, kendimizi düzeltmek için bir şeyler yapmıyoruz" şeklinde konuştu.

Kampanyanın önemine de değinen Daşöz, "Hepimiz bu kampanyayı önemsiyoruz. Avrupa Birliği'ndeki bir Türkiye için bu tablo uygun değil. Bu konuda hepimizin yapacağı şeyler var. Ben herkesin elinden gelenin fazlasını yapmasını istiyorum" dedi.

Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ise, Malatya'daki okuma-yazma bilmeyenlerin oranının düşürülmesi için kampanyanın çok önemli bir yer teşkil ettiğini belirterek, "Biz okuma-yazma bilmeyenlerin sayısını bir türlü düşüremiyoruz. Okullarımızda okuma-yazma kursları açmamız lazım. Bu nedenle okul müdürlerimiz, muhtarlarımız ve vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik, Malatya'da okuma-yazma kampanyası çerçevesinde bir takım bilgiler verdi. Abik, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Malatya'da 75 bin 796 kişinin okuma-yazma bilmediğini belirterek, "Okuma-yazma bilmeyenlerimiz için açtığımız kursa bin 377 vatandaşımız başvuruda bulundu. Bin 95 vatandaşımız halen kurslara devam ederken, 295 vatandaşımız kursu bitirdi. Okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız için açtığımız kurslarda, birinci kademede 120 saatlik ders bölümünde okuma-yazma öğretiyoruz. Birinci kademeyi başarıyla bitiren vatandaşlarımız ikinci kademe kursuna tabi tutuluyor. İkinci kademe de ise vatandaşlarımıza bazı derslerde öğretiliyor. Kurs sonunda başarılı olan vatandaşlarımıza sertifika veriliyor. Bu sertifika ilkokul 5. sınıf mezunlarının aldığı diplomayla eşdeğer kılınıyor" dedi.

FOTOĞRAF: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız