SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ana Okullular Daha Başarılı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da anne ve babalara, okul öncesi eğitimin önemi bir program çerçevesinde anlatıldı.

Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizesi ile düzenlenen anne ve baba eğitimi seminerinde ilk olarak konuşmayı Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Uzeyir Ergüven yaptı. Okul öncesi eğitimin şimdiye kadar ihmal edildiğini ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yıllarda bunun üzerinde titizlikle durduğunu belirten Uzeyir Ergüven, "0-6 yaş çocuklarda çok önemlidir. Çünkü, bu yaşlarda çocuklar zihinsel, bedensel ve ruhsal olarak gelişirler" dedi.

Nene Hatun Ana Okulu Müdiresi Aysel Yüzer ise ana okuluna gitmiş çocukların üniversite sınavını daha fazla kazandıklarına işaret ederek, "Ana okullarına giden öğrencilerin daha başarılı olduklarını görüyoruz. Eş seçimi dahi okul öncesi eğitimde çocuğun beyninde yer ediyor" dedi.

0-6 yaşın çocuklarda karakter ve yeteneğinin yüzde 70 şekillendiği bir dönem olduğunu vurgulayan Yüzer, müteahhitlerin bina yaparken zemin etüdü yaptıklarını hatırlatarak, "Müteahhitler bina yaparken zemin etüdü yapar. Çocuklar da okula başlamadan önce ana okullarına gönderilirse ileride daha başarılı olurlar ve çocukların zemin etüdü yapılmış olur" diye konuştu.

Ana okullarında temizlik adı altında para toplandığını, ancak maddi durumu iyi olmayanlardan para alınmadığını ifade eden Aysel Yüzer, anne ve babaların çocuklarını ana okullarına göndermesi konusunda örnekler vererek anlattı.

Daha sonra, Şehit Atilla Aydoğdu Ana Okulu Müdürü Nihat Gedik, "Okul öncesi eğitimde anne ve babaların tutumu nasıl olmalıdır", Beyaz Birlik Ana Okulu Müdiresi Gülşen Topbaş, "Ana okullarında yapılan eğitim etkinlikleri" ve Nene Hatun Ana Okulu Öğretmeni Songül Fidan da, "Ana okulunda eğitim" konulu konuşma yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız