SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anadolu, Ana Kucağı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:09:33
A- A+ PAYLAŞ

Başta İstanbul olmak üzere, yurt dışında ve çeşitli illerde oturan yaklaşık 150 Ermeni vatandaş, Malatya ziyareti kapsamında Venk Kilisesi’ni ziyaret etti. 

Malatyalı Hayırsever Ermeniler Derneği (HAYDER) Başkanı Hosrof Köletavitoğlu’nun koordinatörlüğünde Malatya’ya gelen yaklaşık 150 Ermeni, Venk ziyaretinde Çamurlu Köyü Muhtarı Bayram Polatbaş tarafından sabah kahvaltısı ikram edilerek karşılandı.

Çamurlu Köyü Muhtarı Bayram Polatbaş ise, Venkli olarak, muhtar olarak dostlarını kendi köyünde, kendi yerlerinde ağırladıklarını belirterek şunları söyledi: "Bundan büyük mutluluk duyduk. Biz birbirimizi seviyoruz. Birbirlerimizin dostlarıyız. Biz camilerimize nasıl sahip çıkabiliyorsak, biz Malatyalılar olarak Ermeni vatandaşlarımızın değerlerine sahip çıkma özenini gösteriyoruz. Bugün dostlarımızla buluştuk.” 

Polatbaş’a sarılarak teşekkür eden Malatyalı Hayırsever Ermeniler Derneği (HAYDER) Başkanı Hosrof Köletavitoğlu da, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Biz paylaşmanın gücünü anlayabilmiş insanlar olarak artık etrafımızdaki insanlara bunları daha iyi yansıtmamız lazım. Çünkü Anadolu, gerçekten kavruk bir kültür ile herkesi kucaklayan bir ana kucağı gibi, Anadolu bu sonunda. Gerçekten bunun o değerini, geçmişteki çok geçmişteki değerlerini yeniden yerine oturtmamız lazım. Hepimize düşen görevde bu.”

HAYDER Başkanı Hosrof Köletavitoğlu, burada olmanın çok özel bir şey olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Benim çocukluğumdan itibaren gelip etrafında oynadığım, kilisesine girdiğim, dua ettiğimiz özel bir yer. Hatta hiçbir kilisemiz olmadığı için tek kalıntı olan bu küçük Şapel’de vaftiz olanlarımız çok oldu. Birçok arkadaşımızın vaftizi burada oldu. Burası bizim için özel yerlerden birisi. Hem mesire yeriydi. Hafta sonları buraya gelirdik. Burası bizim küçük bir kilise olarak sandığımız kocaman bir manastırın küçücük bir Şapel’i. Bin 600 yıllık bir geçmişi var. Burası bir Şapel olarak 400. yılda yapılıyor, ondan sonra bin 600’lü yıllarda restore ediliyor. Burası 40 odalı bir manastır. Kültür Bakanlığımız sahip çıkarak, restorasyonuna başladı. Venk her zaman özlemimizi giderebileceğimiz önemli bir köy olarak hayatımızda devam edecek.”

Köydeki vatandaşların bahçelerini açtığı Ermeni vatandaşlar, burada bir süre dinlendi.

Ermeni vatandaş grubu, daha sonra halen restorasyon çalışmaları süren Venk Kilisesi’ni ziyaret ederek, burada mum yakıp dua etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız