SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anadolu Ateşi' Malatya'daydı

A- A+ PAYLAŞ

Anadolu'nun 7 ayrı bölgesinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinden oluşan koreografileriyle Anadolu kültürünü yansıtan "Anadolu Ateşi" Malatya'da sevenleriyle buluştu.

Atatürk Spor Salonu'nda sanatseverlerle buluşan Anadolu Ateşi, "Fire of Anatolia-Evolution (Anadolu Ateşi-Değişim) adıyla yeni versiyonunu sahneye koydu.

Gösteri sonrası Anadolu Ateşi grubu, Özel Gözde Hastanesi'nin davetlisiydi. Grup, burada yemek yiyerek dinlendi. Yemek sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, "Anadolu Ateşi'nin yeni versiyonu olan "Fire of Anatolia-Evolution (Anadolu Ateşi-Değişim)'in turnesini yapıyoruz. Troya isimli bir oyunumuz var. Bu oyunumuzu; İstanbul, Antalya ve yurt dışında oynayabildik. Maalesef Troya'yı sahneye bileceğimiz bir sahne Malatya'da yok. Anadolu'nun ve Türkiye'nin büyük bir bölümünde olmadığı gibi. Bu çok önemli bir problem. Troya'yı İstanbul, Adana ve Bursa gibi illerde oynayabiliriz. Biz turne yaptığımızda sahne durumuna göre kadro belirleyebiliyoruz. Şimdi Troya'nın Türkiye turnesi var. Ardından İstanbul Düşleri dediğimiz bir oyunumuz var. İstanbul 2010 projesi kapsamında sahneye koyacağız. İstanbul'un tarihini, çok kültürlü yapısını, çok dinli ve çok dilli yapısını anlatan zengin bir proje. Şuanda bu turneler devam ederken, provalarımızda devam ediyor" dedi.

Bir gazetecinin "Konu dışı olacak ama Gülben Hanım'ın" dediği anda Erdoğan, "Gerçekten konu dışı oldu" dedi. Ancak, sorunun Gülben Hanım'ın "Çocuklar Gülsün Diye" adlı projesi hakkında olduğunu duyunca; "Ha onu sorabilirsin, magazin soracaksın sandım" diye konuştu.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, eşi Gülben Ergen'in başlattığı "Çocuklar Gülsün Diye" adlı projesine ne gibi destek verdiği sorusuna; "Biz Antalya programımız kapsamında bir gösterimizin gelirini o projeye veriyoruz. Ayrıca desteğimiz de oluyor. Her temsil öncesi "Çocuklar Gülsün Diye" projesinin tanıtımını da yapıyoruz. Projeyi bizde destekliyoruz" cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız