SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anadolu Ateşi'nin Gururu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:50:16
Anadolu Ateşi'nin Gururu
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da gerçekleştirilen Avrupa Kulüpler Salon Hokeyi 2. Grup müsabakalarında şampiyon olan Anadolu Ateşi Spor Kulübü erkek takımı, Türkiye'yi hokeyde Avrupa'da bir üst gruba taşımanın gururunu yaşıyor. 
     
Antrenör Savaş Yılmaz, takımın şampiyonluğa giden mücadelesini ve müsabakaların Malatya'da yapılması sürecini AA muhabirine anlattı. 
 
     Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübü erkek takımının geçen yıl Nevşehir'de düzenlenen Türkiye Büyük Erkekler Salon Hokeyi Türkiye Şampiyonası'nda birinci olduğunu ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil etme hakkı kazandığını hatırlatan Yılmaz, 2010 yılındaki Türkiye şampiyonasında birinci olan kız takımlarının da Türkiye'yi Avrupa'da temsil ettiğini söyledi. 
 
     Kız takımlarının maddi nedenlerle Avrupa'ya gidemediğini ve müsabakalara katılamadığını ifade eden Yılmaz, erkek takımının da Türkiye şampiyonluğunu elde etmesinden sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle Avrupa'ya gidememe riskiyle karşı karşıya kaldığını, bu duruma engel olmak için girişimde bulunduklarını belirtti. 
 
     Türkiye Hokey Federasyonu aracılığıyla Avrupa Hokey Federasyonu'na başvurduklarını ve müsabakaların Türkiye'de yapılmasını talep ettiklerini hatırlatan Yılmaz, taleplerinin kabul edildiğini ve Avrupa Hokey Federasyonu'nun, Avrupa Kulüpler Salon Hokeyi 2. Grup Müsabakalarını Malatya'da düzenlenmeye karar verdiğini söyledi. 
 
     Bazı ülkelerin müsabakaların Malatya'da gerçekleştirilmesi nedeniyle Avrupa Hokey Federasyonu'na tepki gösterdiğini kaydeden Yılmaz, ''(Neden Türkiye'nin doğusuna, Asya bölgesine bir Avrupa şampiyonasını verdiniz-) dediler. Terörle ilgili bahaneler ürettiler. 'Deprem bölgesi' dediler. Bunlar birkaç ülke. Biz Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla girişimde bulunduk. Bulgaristan müsabakalara katılmayacağına dair Avrupa Hokey Federasyonu'na yazı yazmıştı. Bakanlığımız nezdinde ve Avrupa Hokey Federasyonu nezdinde girişimlerimiz sonucu Bulgaristan müsabakalara gelmeye karar verdi'' diye konuştu. 
 
     Malatya'da 17 Şubat'ta başlayan Avrupa Kulüpler Salon Hokeyi 2. Grup Müsabakalarına 6 ülkeden takımların katıldığını ifade eden Yılmaz, ''8 ülkenin katılması gereken müsabakalara gelemeyen 2 ülke mazeretini maddi nedenler olarak olarak belirtti'' dedi. 
 
     Müsabakalarda rakiplerini farklı skorlarla yenen erkek takımlarının birinci olduğunu kaydeden Yılmaz, ev sahipliğinin yanı sıra müsabakalarda başarılı olmalarının da çok önemli olduğunu söyledi. 
 
     Hokeyin ''cup'', ''tropy'' ve ''challenge'' liglerinden oluştuğunu belirten Yılmaz, zirvenin ''cup'' ligi olduğunu ifade etti. Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübü'nün Avrupa Kulüpler Salon Hokeyi 2. Grup Müsabakalarında aldığı başarıyla Türkiye'nin challenge 2'den challenge 1'e, yani 2. gruptan 1. gruba yükselmesini sağladığını kaydeden Savaş Yılmaz, Türkiye'yi hokeyde bir üst gruba taşıdıklarını belirtti. 
     
     -''Avrupa'ya gidemedik, onlar gelmiş oldu, şampiyon da olduk''- 
     
     Takımlarının başarısı sayesinde, gelecek yıl Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek olan ekibin bir üst grupta mücadele edeceğini bildiren Yılmaz, ''Avrupa'ya gidemedik, onlar gelmiş oldu, şampiyon da olduk. Mutluyuz'' dedi. 
 
     Avrupa'ya gitmelerinin kulübe masrafının 40 bin lira olduğunu kaydeden Yılmaz, ''Ev sahipliğini alamasaydık Avrupa'ya gitme imkanımız zordu'' ifadelerini kullandı. 
 
     Bu yıl kulübün kız hokey takımının Türkiye Kadınlar Salon Hokeyi Süper Ligi'nde şampiyon olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu: 
 
     ''Seneye kız takımımız Avrupa müsabakalarında ülkemizi temsil edecek. Maddi sorunlarımız hala devam ediyor. Bunun için de müsabakaların yine ülkemizde yapılması için ev sahipliği talebinde bulunacağız. Çünkü gelen ülkeler memnundu, organizasyon komitesi memnundu. Bir organizasyon daha istediğimizde bize sıcak bakacaklarını düşünüyoruz. Organizasyonu alamazsak Avrupa'da başka bir ülke olacak. Oraya da gidip gidemeyeceğimiz alacağımız maddi desteğe bağlı.'' 
 
     Kulüplerinin başarısı nedeniyle desteklenmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, ''Oyuncularımızın hepsi bir hedef koymuş. Hepsinin milli takım hedefi var. Biz birinin kapısını çalarken dilenci gibi çalmak istemiyoruz. Oyuncularımız başarılı oldukları için onurlandırılsın istiyoruz'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız