SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anadolu Barışın Toprağıdır"

0
Güncellendi - 2016-10-13 17:37:42
A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Enver Kiraz beraberinde il yöneticileri ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Dilek Engüzekliler Cemevi’nde oruç açma sofralarını paylaştılar, ardından Ali Kapısı Derneği’nde Çavuşoğlu halkı ile buluştular.

BU YAS YÜZYILLARDIR DEVAM EDİYOR

CHP İl Başkanı Kiraz,  Engüzekliler Cemevi’nde yaptığı konuşmada, bu topraklarda sevgi,hoşgörü,barış ve kardeşlik duygularının yeşermesi için birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirterek ; “Öncelikle Muharrem ayı, yas ayı.Bu yası paylaşan Muharrem Orucunu tutanların oruçlarının kabul olmasını diliyorum. Bu düşünce bu anlayış öyle bir zalimlikle karşılaşmış ki  bu yas yüzlerce yıldır sürdürülüyor. Yüzyıllarca yıl nönce Anadolu topraklarına Hacı Bektaş-ı Veli’ler, Pir Sultan Abdal’lar, Yunus Emre’ler Mevlana’lar sevgiyi, hoşgörüyü ekmişler. Bu nedenle Anadolu toprakları sevginin, hoşgörünün, barışın ve  kardeşliğin yeşerdiği topraklardır. Her türlü baskıya zulme olumsuzluklara rağmen Hacı Bektaş-ı Veli’nin kucağında aslanla ceylanı bir arada tutan hoşgörüsünü Mevlana’ nın ‘incitsen de incitme’ anlayışını, bu günlere taşıyan sizlerin sofralarınızı paylaşmaktan onur duyuyorum.”dedi.

CEMEVLERİ AYNI ZAMANDA LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYETİN TEMİNATIDIR

CHP İl Başkanı Kiraz, sevgi, hoşgörü, barış, kardeşlik,birlik ve  beraberlik ortamına her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu, Her gün şehit haberlerinin geldiği katliamların yaşandığı ortamda hep birlikte terör karşısında birlik beraberliğimizi korumamız,birlikte mücadele etmemiz gerektiğini belirterek , “Aynı zamanda bütün cemevlerinde Hz.Ali’nin, Hacı Bektaş-ı Veli’nin fotoğraflarının yanında bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımız ve laik demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı başköşede yer alıyor.Bu anlamda cemevleri aynı zamanda laikliğin, demokrasinin teminatı olma rolünü üstlenmektedir.Üstlendiğiniz bu rolden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Birlikte olacağımız  inancıyla birlikte hareket edeceğimiz inancıyla hepinizi saygıyla selamlıyorum sayın genel başkan yardımcımız Veli Ağbaba’nın selamlarını iletiyorum.”dedi.

BU YÜZYILDA ÇADIR CEMEVİ AYRIMCILIĞIN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİDİR

Çavuşoğlu Mahallesi’nde  Ali Kapısı Derneği’nde de bir değerlendirme yapan CHP il başkanı Enver Kiraz, “yüzyıllardır Alevi vatandaşlarımızın ibadetlerini cemevinde yapmasına rağmen bu yüzyılda halen Türkiye’de örneği olmayan bir çadırda cem ibadetinizi yapıyor olmanız ayrımcılığın en önemli örneğidir.’dedi.

Bülten

chp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız