SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anadolu Basını Sıkıntılar İçinde"

0
Güncellendi - 2016-11-14 18:02:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da gazetecileri ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Anadolu basını çok büyük sıkıntılar içerisinde” dedi.

Malatya’da çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunan CHP heyetinde yer alan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Kemal Demiz, ziyaretlerinden dolayı CHP’li heyete teşekkür ederek gazetecilerin sorunları hakkında kısa bilgiler verdi.

Daha sonra konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ise parti olarak 7 milletvekilinden oluşan bir grup ile Anadolu’da çalışmalara başladıklarını belirterek, “Anadolu’daki illeri gezerek sorun ve sıkıntıları birebir dinliyoruz ve kendi politikalarımızı da bunun üzerinden geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Milletvekili İlgezdi, “Demokrasi olan ülkelerde yargı, yürütme ve yasama organlarının bağımsızlığından sonra basın yayın organlarının da özgür olması gereklidir. Ancak ülkede gelinen süreçte çok ciddi bir sıkıntı yaşanmaktadır. Her gün bir basın organı kapatılıyor, biz CHP olarak basına yapılan engellemelere ve kapatılmalara karşıyız. Özgür basın olmadığı sürece halk doğru bilgilendirilemez. Halk doğru bilgilenmezse süreç daha dayatmacı olur onun için bu mücadele bizler için çok kıymetlidir ve her zaman yanlarında olacağız” ifadelerinde bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’de bir bütün olarak Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmek istediklerini dile getirerek “CHP gerçekten aktif bir çalışma yürütmektedir. Türkiye’nin temel sorunları var ama çözülmez değil. Asıl çözülmesi gereken insanların kendisi güvende hissetmesidir” dedi. Şehitlerin geldiği bir ortamdan biran önce çıkılması gerektiğini dile getiren Sertel, “Terör ülkenin birinci gündemi olarak konuşuluyor. Eskiden tek terör örgütü vardı şimdi bu terör örgütleri başarıyla 3’e çıkarıldı” diye konuştu. Anadolu’da basının kan ağladığını ifade eden Sertel, “Zorunlu olarak Basın İlan Kurumu (BİK) gazeteleri birleştirmeye zorlamıştır. Birbirleri ile hiç anlaşamayacak gazeteler zoraki birleşmiştir. Bu doğru bir anlayış değildir. Gazetecilik özgür bir anlayışla yönetilmelidir. Basın İlan Kurumundan verilen resmi ilan geliri söz konusu edilerek birleştirmeye zorlamak bugün yaşanılan sorunların nedeni olarak ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verdi.

Anadolu’da basının vesayet altına alındığını savunan Sertel, “Anadolu’daki medya kısıtlı gelir kaynakları ile Türkiye’de demokrasinin savunuculuğunu yapan bir yapıdır. Türkiye’de demokrasi varsa bunda yerel basının çok büyük önemi vardır. Kurtuluş savaşından bu yana Türkiye’nin temel taşı Anadolu basınıdır. Gelinen noktada Anadolu basını çok büyük sıkıntılar içerisinde ayakta durmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

iha

CHP'LİLER MALATYA GAZETECİLER VE TELEVİZYONCULAR CEMİYETİNİ ZİYARET ETTİ. (CAHİT ÖZÇELİK/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız