SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anadolu Müthiş Bir Zenginlik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:09:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Kiltepe Mahallesi’nde bulunan Ermeni Mezarlığındaki son dua yerinin açılışı yapıldı. 

Malatya’da geçtiğimiz yıl yıkılan son dua yeri, Malatya Belediyesi tarafından yeniden yapıldı. Ermeni Mezarlığında bulunan son dua yerinin açılış töreninde konuşan Malatyalı Hayırsever Ermeniler Derneği (HAYDER) Başkanı Hosrof Köletavitoğlu, “Bugün burada Anadolu’da yüzyıllar boyu hayli yoğun yaşanan sıcacık duyguları yeniden yaşamaktayız. Geçmişimize göstermek istediğimiz saygı aslında hem atalarımıza hem onların can yoldaşı olan siz dostlarımızın atalarına yani hepimizin atalarınadır. Farklı din ve kültürlerin bir arada yaşaması, izler bırakması müthiş bir zenginliktir. Anadolu topraklarının çocukları olarak çok sayıda din, dil, ırk ve zengin kültürlerin mirasçılarıyız” dedi.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise, “Biz Anadolu topraklarında bin yıldır beraber yaşamışız. Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Ermenisiyle hep beraber yaşamışız. Yaratılanı, yaradandan ötürü seven insanlarız. Bu inancın mümessilleriyiz. Bin yıl nasıl bir arada yaşamış isek inşallah kıyametin kopacağı güne kadarda beraberce yaşayacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dualarla, son dua yerinin açılışı yapıldı.

Açılışa CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ve İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül’ün yanı sıra Zirve Yayınevinde öldürülen Alman Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Suzanna Geske, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ile çeşitli illerden ve yurt dışından gelen Hıristiyan vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLAR: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız