SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anadolu'ya Geri Döneceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu (sağdaki), dünyada gıda savaşlarını başladığını belirterek, halen bunun farkında olunmadığını söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Salonu'nda düzenlenen konferansa katılan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, dünyanın hiç bir kara parçasında Anadolu gibi bir yerin olmadığını belirterek, "Malatya'daki kayısıyı Avrupa'ya gönderin aynı şartlarda yetiştirin ama aynı kaliteyi alamazsınız. Çünkü toprak ve su farklı" dedi.

Prof. Dr. Saraçoğlu, "Türkiye ürünlerinin güvenirliliği konusunda yabancı devletlerin herhangi bir resmi kurumunun logosuna veya damgasına gerek yoktur. Türkiye Cumhuriyeti kendine güvenen, öz güveni olan bir ülke olarak doğal ürünlerini ancak kendisi tescillemelidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kendine ait uluslararası geçerliliği olan tescil markası ve logosu olmalıdır. Yabancı bir devletin kalite kontrolüne ihtiyaç duymak veya kullanmak devletimizi küçük düşürmektedir" diye konuştu.

Prof. Dr. Saraçoğlu, "Doğadan ben eksiksiz ürünümü yiyeyim, ne vitamin takviyesine, ne mineral takviyesine, hiçbir şeye ihtiyacım yok. Her taraf tüp bebek merkezi. Kanser yüzde 400 artmış. Adı sanılı duyulmayan hastalıklar hızla artıyor" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Saraçoğlu, "Gıda Savaşları başladı, başlamak üzere. Başladı da biz farkında değiliz. Bakın Avusturya Başbakanı çıkıp 3 hafta önce açıkladı, bunlar dünyanın en çok koyun ve hububat ticaretini yapar. '5 yıl bizden canlı hayvan ve hububat beklemeyin, ancak kendimize yetiyoruz' dedi. Çin 2 hafta önce gazete manşetiydi, bu yıl, buğdayda kuraklığa yenik düştü. Rusya, sürekli bizden buğday istiyor. Gidin Almanya'dan 100 bin ton makarna isteyin, bakın size ne diyecekler?" dedi.

Konferans sonunda İHA muhabirine açıklamada bulunan Prof. Dr. Saraçoğlu, " Suudi Arabistan, Afrika'da yüzbinlerce arazi kiralamaya başladı. Neden? Gıda üretmek için, sebze, meyve üretmek için. Türkiye olarak Anadolu'ya açılacağız. Milyonlarca dönüm arazimiz var, Anadolu'ya geri döneceğiz" ifadesini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız