SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anaokulu Öğretmen Kuraları

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kırsal yerlerde görev yapacak anaokulu öğretmenlerinin yerleri kura ile belirlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen kura çekimine 95 usta öğretici ile Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Örnek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan katıldı.

Malatya'ya 250 kadro istediklerini ancak 160 kadro verildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, diğer açığı kapatmak için girişimlerin sürdüğünü bildirdi.

Okul öncesi eğitimin önemini anlatan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Ana okulsuz ilköğretime başlamak ayağı yitik insan gibidir. Bu nedenle, ana okulu yaşına gelen bütün çocuklar ana okullarına gönderilmelidir"şeklinde konuştu.

Malatya'da okul öncesi eğitimi yüzde 12'lerden yüzde 24'lere çıkardıklarını, bunu da yetersiz görüp, bu yüzdeyi yükseltmek için çaba gösterdiklerini aktaran Bulut, ana okullarında görev yapacak öğretmenlere de şu nasihatte bulundu:

"Okulunuzda 10 öğrenci varsa bunu yükseltmeye çalışın. Çevrenizi tarayın ve ana sınıfı yaş grubunda olup da çocuğunu göndermeyen ailelerle temas kurup, okula göndermelerini sağlayın. Eğer sağlayamazsanız ve sayınız 10'da kalırsa, önümüzdeki yıl bir daha bu öğretmene görev vermeyiz."

Geçen öğretim yılında Malatya'da 7 bin olan ana okulu öğrenci sayısını bu yıl en az 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Mehmet Bulut, kura sonucu yerleri belirlenen öğretmenlerin becayişlerini de yarın saat 13,00'e kadar yapabileceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız