SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anaokulu Öğretmenlerine Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:41:55
Anaokulu Öğretmenlerine Eğitim
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından ortaklaşa yürütülen ve TED Malatya Koleji'nin desteği ile anaokulu öğretmenlerine eğitim verildi. 
 
Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Üzeyir Ergüven, yaptığı konuşmada,  "Biz eğitimciler olarak değişen şartlara, teknoloji alanındaki yeni gelişmelere adapte olabilmek için sürekli kendimizi yenilemek zorundayız. Bunun içinde İnönü Üniversitesi'nde okul öncesiyle ilgili bir bölümümüz bulunuyor ve çok değerli öğretim üyeleri var. Öğretim üyelerimizin deneyimlerinden ve bilgilerinden tabi ki istifade edeceğiz" diye konuştu.
 
Anaokulu öğretmeni yetiştirmek için ciddi çabalar sarfettiklerini söyleyen İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez ise, "Üniversitelerin görevi sadece eğitim-öğretim yapmak değil, bunun yanında ülkenin sorunlarıyla ilgilenmek, yine yerel bağlamda sorunları analiz etmek, buna ilişkin araştırmalar yapmak, fikir geliştirmek ve bu sorunların çözümüne katkıda bulunmaktır. Bu bağlamda ülkenin halihazırda içinde bulunduğu en önemli sorunlardan biri okul öncesiyle ilgilidir. Tabi biz Eğitim Fakültesi olarak okul öncesi üzerine öğretmen yetiştirmek için ciddi bir çaba içerisindeyiz. Çünkü buna ülkemizin acilen ihtiyacı var. Önümüzdeki dönemlerde de ilköğretim programları açmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
İnönü Üniversitesi Okul Öncesi Eğitmeni Gülseren Sağsöz ile İnönü Üniversitesi Araştırma Görevlisi Canan Aydoğan, anaokulu öğretmenlerine seminer verdi. İnönü Üniversitesi Okul Öncesi Eğitmeni Gülseren Sağsöz, okul öncesi eğitimin önemini vurgulayarak, "Okul öncesi eğitim gerçekten çok önemli. Ve tüm gelişim alanlarını destekliyor. Bilişsel gelişimi, sosyal-duygusal gelişimi, psiko-motor gelişimini ve ilköğretimi destekliyor" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız