SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ANAP'lı Ama MHP'den İstifa Edecek!..

A- A+ PAYLAŞ

2004 yerel seçimlerinde MHP listesinde yeraldığı için istifalar nedeniyle bu partiden Belediye Meclisi üyeliğine çağrılan ve halen de ANAP İl Başkan Yardımcısı olan Ayşe Vanlı (üstteki fotoğrafta), ilk oturumun ardından MHP'den istifa edip ANAP'lı olarak meclis üyeliğini sürdüreceğini bildirdi. Bu arada Vanlı'nın katılımının ardından AKP'li Mehin Aydın (alttaki fotoğrafta)'la birlikte Belediye Meclisi'nin bayan üye sayısı 2'ye yükseldi.

22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için Belediye meclisi üyeliklerinden istifa eden MHP'li Mehmet Torun ve Cumali Demirel’in yerlerine Seçim Kurulu tarafından MHP listesinde seçilen üyelerden sonraki sıralarda yer alan Ayşe Vanlı ve Hasan Hüseyin Çağlı’nın isimleri yeni MHP üyeleri olarak Belediyeye bildirilmişti.

Bu üyelerden Ayşe Vanlı, 2004'te MHP Belediye Meclis aday listesinde yeralmasına karşın seçilememiş, daha sonra ANAP'ta siyasete devam etmiş, son olarak da İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekteydi.

Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısına MHP'li üyeler arasında katılan Vanlı, "ANAP'tan istifa ettiniz mi?" sorusu üzerine, “Hayır, ANAP’tan istifa etmedim. Bugünkü ilk oturuma belediye eski başkanımız Mehmet Yaşar Çerçi’ye olan saygımdan dolayı MHP’li üye olarak katıldım. Meclis üyeliğime ANAP’lı olarak devam edeceğim. Onun için bugün-yarın MHP’den istifa edeceğim.” dedi.

Malatya Belediye Meclisi'nin AKP'li üye Mehin Aydın'dan sonra ikinci bayan üyesi olan Ayşe Vanlı’nın MHP’den istifa edip ANAP’a geçmesiyle birlikte belediye meclisinin 4 partili bir meclis hüviyetine girmiş olacak.

Toplam 37 üyesi bulunan Malatya Belediye Meclisi'nde halen 27 AKP'li, 9 MHP'li, 1 CHP'li üye bulunuyor. Vanlı'nın istifası halinde, MHP 8'e düşecek, ANAP 1 üye kazanacak.

Bu arada, Vanlı'nın dışında davet edilen diğer MHP'li üye Hasan Hüseyin Çağlar, Ağustos ayı toplantısına, il dışında bulunduğu için katılamadı.

HABER- FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız