SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anayasa Değişikliğine Destek..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Anayasa değişikliğini desteklediklerini açıkladı.

Malatya TSO Meclisi Mart ayı toplantısı TSO Meclis Başkan Vekili Adil Güntan başkanlığında yapıldı. TSO Meclis Başkanı Sami Payza, toplantı öncesinde meclisi sevk ve idare etmesi için görevi TSO Meclis Başkan Vekili Adil Güntan'a verdi. Payza, Elazığ'daki deprem nedeniyle Malatya'daki yarım kampanyasına katılan herkese teşekkür etti.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yaptığı konuşmasında, dondan dolayı ortaya çıkan zarar ile ilgili gelişmelerin ve dondan zarar gören çiftçilerin zararlarının karşılanması ile ilgili taleplerin başbakanlık ve diğer bakanlıklara iletildiğini söyledi. Erkoç, önümüzdeki yıl çiçek dönemininde sigorta kapsamına alınması ile ilgili olarak bir çalışma başlattıklarını söyledi. Erkoç, çiftçilerin banka ve enerji borçlarının ertelenmesini de talep ettiklerini kaydetti.

Mart ayında Suriye'ye yapılan ziyaretin çok yararlı geçtiğini söyleyen Erkoç, 3 Nisan'da ise 43 kişilik bir heyetle Kuzey Irak'da bir iş gezisi yapılacağını belirtti.
Erkoç, TSO ile KOSGEB arasındaki işbirliği ile 20 kursiyere önce eğitim ardından da 4 bin TL hibe ve 36 ay veda ve sıfır faz ile 40 bin TL kredi imkanı verilen bir projeyi de başlattıklarını aktardı.

Erkoç, Elazığ'daki depremden dolayı mağdur olan vatandaşlara ulaştırılmak üzere çok kısa bir süre içerisinde 35 ton gıdanın toplanarak Elazığ'a gönderildiğini söyledi.

Erkoç, Mayıs ayı Meclis Toplantısının 28 Mayıs'ta Çanakkale'de yapılacağını belirtti.

Mevcut Anayasa'nın ciddi aksaklıklara neden olduğunu belirten TSO Başkanı Erkoç, mevcut anayasa ile ülküdeki sıkıntıların çözümünün mümkün olmadığını ifade etti. Erkoç, "Mevcut anayasanın günümüzün siyasi, toplamsal ve iktisadi ortamına uymadığı" gerekçesiyle yeni anayasa paketini desteklediklerini söyledi.

Erkoç, üretim yapan işletmeleri sanayi sicil belgeleri ile ilgili evraklarını 30 Nisan gününe kadar Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne teslim etmelerini, aksi takdirde ceza verileceği uyarısında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız