SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anayasa Değişimi Zorunlu'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, "Türkiye'deki değişim anayasa değişimini de zorunlu hale getirmiştir"dedi.

Parti binasında merkez ilçe başkanı Celal Ekici, kadın kolları başkanı Emine Akkurt ve parti yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, yeni anayasanın meclisde görüşülüp tamamlanmasını değerlendirdi.

"Türkiye'nin medeni milletler camiasında hak ettiği yeri alması için yapılan değişikliklere, kimlerin hangi gerekçe ve mülahazalarla karşı çıktığı kamuoyunun gözünden kaçmamaktadır. Muhalefetin kendi tabanının dahi onaylamamış olduğu seviyeyi, gene kendi tabanlarına ve tüm halkımızın takdirine bırakıyoruz. Muhalefetin mecliste göstermiş olduğu seviyenin neticesinde, tabanıyla zıt düştüğünü önümüzdeki referandumda çok net bir şekilde, hep birlikte göreceğiz"diyen Şahin, daha sonra özetle şunları belirtti:

"Bugünün çağdaşlık anlayışı, halkın ihtiyaçları, Türkiye'nin yeni konumu, zamanın ruhu, uluslararası konjonktürün gereği, Türkiye'yi yeni bir Anayasa yapmaya zorlamıştır.

Şimdiye kadar bütün halinde hareket etmeye alışmış yasama-yürütme-yargı erki artık ayrılıyor, milli devletin egemenlik anlayışı değişiyor.

Bu değişim anayasa değişimini de zorunlu hale getiriyor.
Türkiye'de halkı yok sayan milli devlet anlayışının değiştiğini görmek bile halkımızı mutlu etmeye yetiyor. Türkiye, korkular ve komplekslerle dolu bir ülke olmaktan çıkıp demokratik bir devlet olma yolunda ilerliyor. Değişimin sıkıntıları da elbette olacaktır. Biz değişim yolunda destek veren tüm milletvekillerine, maddi ve manevi desteklerinden dolayı özellikle aziz milletimize teşekkürü bir borç biliyoruz."

İl Başkanı Şahin, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın 8 Mayıs cumartesi günü Malatya'da açılış ve temel atma törenlerine katılacağı da bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız