SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anayasa İçin Destek İsteği

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:30:44
Anayasa İçin Destek İsteği
A- A+ PAYLAŞ
 
Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Mehmet Turcan ve dernek üyeleri CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ı ziyaret ederek, yeni anayasa çalışmaları konusunda destek istedi. 
     
Kiraz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, siyasi partilerin demokrasilerin vazgeçilmezi olduğunu söyledi. 
     
''Bizim partimiz de çok partili siyasi hayata geçerek Türkiye'de demokrasiyi yerleştirmiştir'' diyen Kiraz, bütün demokratik adımlarla demokrasinin yanında olan partilerinin aynı şekilde hareket etmeye devam edeceğini belirtti. 
     
Türkiye'nin mutlaka sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu anlatan Kiraz, ''Yeni hazırlanacak anayasanın Türkiye'deki bütün unsurları kucaklayacak bir anayasa olmasını tercih ediyoruz'' dedi. 
     
Kiraz, adaletin herkesi lazım olduğunu belirterek, bütün yargılamaların ve hukuki işlemlerin adil bir şekilde yapılması gerektiğine inandıklarını kaydetti. 
     
Mehmet Turcan ise dernek olarak hukuk ve demokrasi adına atılan olumlu adımların yanında olmaya çalıştıklarını bildirdi. Her kesimin, rengi, dili, ırkı, cinsiyeti, mezhebi, aidiyeti ne olursa olsun mağduriyet adına yaşanmış bir şey varsa yanında olmaya çalıştıklarını ifade eden Turcan, ''Sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler demokrasinin ana unsuru, en önemli aktörleridir'' diye konuştu. 
     
Turcan, ülkede sivil bir anayasa hazırlanmasının öncelikli konu haline getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bir an önce bir sonuca gidilmesinin şart olduğunu düşündüklerini anlattı. 
     
Siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine konuya ilişkin olarak büyük görevler düştüğünü ifade eden Turcan, ''Dernek olarak Türkiye'nin artık karanlık işlerden, karanlık ilişkilerden kurtulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda CHP, demokrasi hayatımızda çok önemli bir parti. Önemli roller ve misyonlar yerine getiriyor. Ülkenin ekonomisinin ve demokrasinin hedefe konulup bütün siyasi partilerin iş birliği içinde çalışması gerektiğini düşünüyoruz'' ifadesini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız